«Πέφτουν» υπογραφές για την Εγνατία!

Τι απομένει για να τεθεί σε ισχύ η σύμβαση παραχώρησης - Τι είπε ο επικεφαλής της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για Αττική Οδό, ΒΟΑΚ

Must Read

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης να αποτελεί θέμα εβδομάδων. Αυτό ανέφερε ο επικεφαλής του ομίλου Γιώργος Περιστέρης κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της εταιρίας.

«Για την Εγνατία Οδό έχουμε υποβάλει όλα τα απαραίτητα έγγραφα στο ΤΑΙΠΕΔ. Εκτιμούμε ότι εντός λίγων εβδομάδων θα υπογραφεί η σύμβαση για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού» ανέφερε ο κ. Περιστέρης. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι μεταξύ της υπογραφής και της έναρξης ισχύος της νέας σύμβασης παραχώρησης υπάρχουν ορισμένα προαπαιτούμενα που θα πρέπει να εκπληρώσει η Πολιτεία. Ερωτηθείς για την Αττική Οδό και την προσφυγή που έχει καταθέσει στον διαγωνισμό το έτερο σχήμα (Vinci – Μυτιληναίος), ο επικεφαλής του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ εκτίμησε ότι δεν θα επηρεάσει την εξέλιξη της διαδικασίας υπογραφής της σύμβασης, κάτι που αναμένεται να γίνει το επόμενο διάστημα. Σχετικά με τις πρότυπες προτάσεις που έχουν κατατεθεί από τον όμιλο σε ό,τι αφορά την κατασκευή νέων οδικών αξόνων στην Αττική, ο κ. Περιστέρης τόνισε πως από τον Μάρτιο του 2023 έχουν υποβληθεί πρότυπες προτάσεις με βάση το σχετικό θεσμικό πλαίσιο για την επέκταση της Αττικής Οδού αλλά και για τον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνα – Οινόφυτα, χωρίς όμως να υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια ένδειξη για τις προθέσεις του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Ο κ. Περιστέρης αναφέρθηκε και στον διαγωνισμό για το μεγάλο τμήμα στον Βόρειο Οδικό Αξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), όπου επίσης επικράτησε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, λέγοντας πως δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα το επίσημο πρακτικό της επιτροπής του υπουργείου. «Η ταχύτητα με την οποία παραδίδουμε τα έργα είναι μεγάλη. Οργανωτικά μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε. Το ζήτημα της έλλειψης του κατώτατου εργατικού δυναμικού είναι ένα θέμα αλλά διαφέρει σε περιοχές της χώρας» είπε ο κ. Περιστέρης, αναφερόμενος στο σύνολο των έργων του ομίλου και προσθέτοντας με νόημα: «Τα δικά μας έργα, το μεγαλύτερο μέρος τους, είναι ιδιωτικά. Και δυστυχώς το ανεκτέλεστο υπόλοιπό μας μειώνεται πολύ γρήγορα καθώς προχωρούμε πολύ γρήγορα τα έργα μας». Σημειώνεται πως η γενική συνέλευση ενέκρινε, μεταξύ άλλων, την αλλαγή επωνυμίας της εταιρίας σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. από ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. Συμμετοχών, Ακινήτων και Κατασκευών, το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών καθώς και το πρόσφατο placement περίπου 6.000.000 μετοχών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This