Οι ξενοδόχοι αντιδρούν στην πρόθεση του Δούκα για αυξημένο τέλος παρεπιδημούντων

Οι θέσεις του δημάρχου Αθηναίων

Must Read

Οι αναφορές του δημάρχου Αθηναίων Χάρη ∆ούκα περί της ανάγκης επαναφοράς του τέλους παρεπιδημούντων από το 0,5% σε 2%, που ήταν παλαιότερα, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των ξενοδόχων.

Ο νέος δήμαρχος υποστήριξε ότι, με δεδομένο πως από τη μια πλευρά η πόλη δέχεται περί τους 7.000.000 τουρίστες ετησίως και από την άλλη πλευρά τα έσοδα του δήμου μειώνονται, ενώ των ξενοδόχων αυξάνονται, χρειάζεται να βάλουν οι τελευταίοι το χέρι στην τσέπη, ώστε η δημοτική Αρχή να είναι σε θέση να προσφέρει τις απαιτούμενες υπηρεσίες (καθαριότητα και άλλες).

Η Ενωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής απάντησε ότι το έργο που έχουν καταθέσει τα ξενοδοχεία της Αθήνας -ειδικά για τον ∆ήμο Αθηναίων-, όπως και η οικονομική συνεισφορά τους σε δήμους και κράτος μέσα από δεκάδες φόρους επενδύσεων και φόρους λειτουργίας που πληρώνονται από τα ξενοδοχεία (οι 22 σε αριθμό φόροι που αναγράφονται σε σχετική μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ έγιναν πλέον 23, με το πρόσφατο τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση) είναι και γνωστά και μετρήσιμα.

Επιπλέον, τονίζει στην ανοιχτή επιστολή της προς τον δήμαρχο πως «από τα 7.000.000 επισκεπτών που αναφέρετε (σ.σ.: εάν και εφόσον είναι όντως 7.000.000 oι αφικνούμενοι επισκέπτες που διαμένουν στην Αθήνα), πόσοι διαμένουν μόνο σε ξενοδοχεία; Πού αλλού -εκτός από ξενοδοχεία- διαμένουν οι επισκέπτες της Αθήνας; Μήπως και σε πολυκατοικίες που δεν είναι ξενοδοχεία, αλλά έτσι δηλώνουν; Μήπως και σε διαμερίσματα κάθε είδους στις υπερκορεσμένες περιοχές, που κανείς δεν έλεγξε ως τώρα και ουδείς παρακολουθεί τον ανεξέλεγκτο ρυθμό ανάπτυξής τους, τον αριθμό των κλινών τους, που ξεπερνά τις ξενοδοχειακές, την ποιότητα της προσφοράς τους, έως και τα θέματα ασφάλειας των επισκεπτών;»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This