Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020

Έργο της χρονιάς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης

Το έργο αναβάθμισης του αεροδρομίου «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη πρόκειται να βραβευτεί ως «Εργο της χρονιάς 2019» στις 10 Ιουνίου 2020, στο πλαίσιο του ITC 2020 – 4ου Συνεδρίου Υποδομών – Μεταφορών, στην Αθήνα. Η επιλογή του έργου, που κατασκευάζει η Intrakat, έγινα μετά τη διαδικτυακή ψηφοφορία που πραγματοποίησε ο εξειδικευμένος δικτυακός τόπος ypodomes.com.

Ο νέος αεροσταθμός του «Μακεδονία» εκσυγχρονίζει και διπλασιάζει τους διαθέσιμους χώρους του αεροδρομίου, αυξάνοντας γεωμετρικά τις δυνατότητές του στη διακίνηση επιβατών. Επιπρόσθετα, με την ανακαίνιση και του υφιστάμενου αεροσταθμού, θα επιτευχθεί η συνολική αναβάθμιση του τερματικού σταθμού και η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει ένα αντάξιο της ιστορίας της διεθνές αεροδρόμιο.

Δείτε επίσης: Γκρίνια των εμπόρων περί… εκπτώσεων και άλλων δαιμονίων 

O Πέτρος Σουρέτης, διευθύνων σύμβουλος της Intrakat, δήλωσε σχετικά:

«Η ανάδειξη του νέου αεροσταθμού της Fraport Greece του ιστορικού αεροδρομίου “Μακεδονία” σε έργο της χρονιάς για το 2019 είναι αποτέλεσμα της ομαδικής προσπάθειας, της υψηλής τεχνογνωσίας, δυναμικότητας και επαγγελματισμού της Intrakat. Πρόκειται για ένα έργο που αποτελεί, από κατασκευαστικής πλευράς, ένα τεράστιο εγχείρημα, καθώς περιλαμβάνει την κατασκευή 34.000 τετραγωνικών μέτρων, σε διάστημα περίπου 30 μηνών, χωρίς να διακοπεί η λειτουργία του αεροδρομίου».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece Αλεξάντερ Τσινέλ, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα, δήλωσε: «Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου στους αναγνώστες του ypodomes.com για την αναγνώριση και τη βράβευση του υπό κατασκευή νέου τερματικού σταθμού στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” ως το σημαντικότερο κατασκευαστικό έργο στην Ελλάδα. Είμαστε περήφανοι που το σχέδιό μας για την αναβάθμιση του αεροδρομίου στη Θεσσαλονίκη απολαμβάνει τόσο μεγάλη αποδοχή.

Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια προκειμένου μόλις αυτό τεθεί σε επιχειρησιακή λειτουργία, να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των χρηστών. Η νέα δεκαετία ξημέρωσε για την Ελλάδα με εννέα νέα αεροδρόμια, ενώ τα υπόλοιπα πέντε αναμένεται να ολοκληρωθούν νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό. Εχω την πεποίθηση ότι με τις νέες μας υποδομές αλλά και την επιχειρησιακή μας ικανότητα θα αποτελέσουμε και εμείς κομμάτι της εθνικής προσπάθειας για τη δημιουργία συνθηκών ευημερίας για τη χώρα».

Το έργο αναβάθμισης του αεροδρομίου «Μακεδονία» είναι προϋπολογισμού περίπου 90.000.000 ευρώ και πρόκειται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2020 αντί του αρχικού προγραμματισμού για τον Απρίλιο του 2021.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Pfizer αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες παραγωγής του εμβολίου

Tην αρχική αισιοδοξία ήρθε να καταστείλει απότομα η διαπίστωση πως η Pfizer δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες παραγωγής του εμβολίου, η οποία θα...

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 5 Δεκεμβρίου

ΚΡΙΟΣ: Παρότι δεν θα λύσετε οριστικά κάποια σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζετε, θα έχετε καλύτερη ψυχική αυτό τον μήνα, που θα σας βοηθήσει και στη...

Υπενθύμιση: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 5 Δεκεμβρίου 2020

Τσεκάρετε το εορτολόγιο για να μην ξεχάσετε κανέναν! Σήμερα λοιπόν (05/12/2020) εορτάζουν οι:Ο ΟΣΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ ο ΗγιασμένοςΟ ΑΓΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ,Ο ΟΣΙΟΣ ΓΡΑΤΟΣΟ ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΓΕΝΗΣΟ ΑΓΙΟΣ...

Μια Χριστουγεννιάτικη διαφήμιση που πραγματικά συγκινεί (video)

Για να μπορείτε να φροντίσετε αυτό που πραγματικά έχει σημασία στη ζωή.https://www.facebook.com/TPosition/posts/126407402615808?__cft__=AZWkVNvl3tOthWr_E1gPL-iJXqF7aauMBFaUTCa-nXdrlFV7-RZ0cKetQFx5VLMvsYpKJ2DvlA4AyS6UAqT0BzjvqmDF90pzqpW6ww19fz1HO_lcFsGTohzU5WEwDb7afntyJoWC64uQ-623PaP2SMogwUUaDpihePx2ccnbFyYFgg&__tn__=%2CO%2CP-R

Καταγγελία ΠΟΑΣΥ: «Στέλνουν σε υπηρεσία τους αστυνομικούς που νοσούν»

«Αυτή τη στιγμή νοσούν από κορωνοϊό περίπου 500 αστυνομικοί»

Ετοιμάζουν αιματοχυσία οι Tούρκοι στη Λιβύη;

Η Τουρκία παρέδωσε στις δυνάμεις της Τρίπολης εκτοξευτές πυραύλων πολλαπλών ρουκετών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

newsbreak.gr

FREE
VIEW