3-6-2020

Στον όμιλο Κοπελούζου το 66% του ΔΕΣΦΑ μέσω της Senfluga

Ολοκληρώθηκε χθες με επιτυχία η εξαγορά ποσοστού 10% του μετοχικού κεφαλαίου της Senfluga Energy Infrastructure Holdings S.A. (SENFLUGA) από την εταιρία DAMCO ENERGY S.A. (DAMCO) του Ομίλου Κοπελούζου. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής έλαβε χώρα μετά τη λήψη όλων των σχετικών εγκρίσεων.

Τον Δεκέμβριο του 2018 η SENFLUGA εξαγόρασε έπειτα από διεθνή διαγωνισμό ποσοστό 66% του μετοχικού κεφαλαίου του Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου της Ελλάδας (ΔΕΣΦΑ). Η επένδυση εκ μέρους της DAMCO είναι το αποτέλεσμα ενός μακρύ και εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ των δύο μερών και έχει δομηθεί σύμφωνα με τους ίδιους όρους και συνθήκες με την απόκτηση του ΔΕΣΦΑ από τη SENFLUGA και σε συμμόρφωση με το ισχύον ρυθμιστικό πλαίσιο.

Δείτε επίσης: Πανίσχυρα ονόματα στο χορό για την αγορά της ΔΕΠΑ

Οι μέτοχοι της SENFLUGA είναι τρεις πολύ σημαντικοί Ευρωπαίοι Διαχειριστές Συστημάτων Φυσικού Αερίου, και συγκεκριμένα η ιταλική εταιρία Snam, η ισπανική Enagas και η βελγική Fluxys, οι οποίοι είναι επίσης μέτοχοι της εταιρίας Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (ΤΑP).

Μετά τη σημερινή συναλλαγή η μετοχική δομή της SENFLUGA έχει ως εξής: Snam με ποσοστό 54%, Enagas και Fluxys με ποσοστό 18% καθεμιά και DAMCO με ποσοστό 10%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δημήτρης Σέργιος
Δημήτρης Σέργιος
Απόστολος Κρητικόπουλος
Απόστολος Κρητικόπουλος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ