Τρίτη 22/6/2021

Απλοποιούνται οι διαδικασίες για αδειοδότηση επιχειρήσεων

Η δημιουργία ενιαίας δομής στην αδειοδότηση όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων στη χώρα αποτελεί προτεραιότητα για το υπουργείο Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στελέχη του υπουργείου σε ενημερωτική εκδήλωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, οι αλλαγές που δρομολογούνται αφορούν την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης, τον εξορθολογισμό του ελέγχου και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών, με τη δημιουργία ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος για την καταγραφή και τον έλεγχο όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων.

Ειδικότερα, οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν πλέον ως στόχο πρώτα να αδειοδοτούν και στη συνέχεια να ελέγχουν τις επιχειρήσεις, με βάση την προστασία του δημόσιου συμφέροντος και τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Ο έλεγχος διενεργείται εκ των υστέρων σε περιπτώσεις επιχειρήσεων που η αδειοδότησή τους έχει χαμηλό ρίσκο για το δημόσιο συμφέρον.

Δείτε επίσης: Ο ΟΑΕΔ «ρίχνει» στη νεανική επιχειρηματικότητα 43.400.000 ευρώ!

Για πρώτη φορά υπάρχει ενιαία δομή αδειοδότησης για μεταποιητικές επιχειρήσεις, κέντρα αποθήκευσης και διανομής, επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, τουριστικά καταλύματα, ορυχεία – μεταλλεία, ενώ τον Ιούνιο θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη χρήση ενιαίων πιστοποιητικών σε δραστηριότητες για την ασφάλεια τροφίμων και την προστασία του περιβάλλοντος. Παράλληλα, κάποιες οικονομικές δραστηριότητες μπορούν να κάνουν έναρξη ηλεκτρονικά και στη συνέχεια να ελεγχθούν για τα πιστοποιητικά.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ