Τα ΕΛΠΕ εξαγοράζουν το τέταρτο μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στην Ευρώπη!

Must Read

Ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση της στρατηγικής των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) αποτελεί η συμφωνία για την εξαγορά φωτοβολταϊκού πάρκου, που δημιουργείται στη χώρα από τη γερμανική JUWI AG. Η τελευταία προσπαθούσε από το 2012 να αδειοδοτήσει στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας φωτοβολταϊκό πάρκο 204 MW, που με την ολοκλήρωσή του στο τέλος του 2021 θα είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα και το τέταρτο μεγαλύτερο στην Ευρώπη.

Δείτε επίσης: Νέο ασφαλιστικό! Αυτές είναι οι τέσσερις εκκρεμότητες που δεν λύνει η ψήφιση του νομοσχεδίου

Η διοίκηση των ΕΛΠΕ υπέγραψε χθες συμφωνία για την εξαγορά του από τους Γερμανούς. Η συμφωνία, που περιλαμβάνει την αγορά της άδειας, την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού και τη λειτουργία/συντήρηση για την επόμενη 20ετία από τον γερμανικό όμιλο, ανέρχεται σε 130.000.000 ευρώ.

Σύσσωμη η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) ήταν στη χθεσινή εκδήλωση για την υπογραφή της συμφωνίας με τον Κ. Χατζηδάκη να υποστηρίζει πως με βάση το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) η δυναμικότητα των φωτοβολταϊκών, που είναι εγκατεστημένα στην Ελλάδα, πρέπει να αυξηθεί στα 7.700 MW μέχρι το 2030 από 3.000 MW σήμερα.

Η JUWI AG, με έσοδα περί τα 3,9 δισ. ευρώ το 2018, δραστηριοποιείται σε αρκετές αγορές του κόσμου στην ανάπτυξη αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων. Το φωτοβολταϊκό στην Δυτική Μακεδονία είναι το μεγαλύτερο που έχουν κατασκευάσει μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This