Πέμπτη 17/6/2021

Ανακαινίσεις-μαμούθ (3 δισ. ευρώ) στα ξενοδοχεία την τελευταία τριετία

Την τελευταία τριετία πραγματοποιήθηκαν στον ξενοδοχειακό κλάδο επενδύσεις ανακαίνισης, που προσεγγίζουν τα 3 δισ. ευρώ (2,89 δισ. ευρώ), ενώ για κάθε δυόμισι δωμάτια δημιουργείται μία νέα θέση εργασίας.

Όπως αποτυπώνεται στη νέα έρευνα του ΙΤΕΠ, που παρουσιάστηκε χθες, τον μεγαλύτερο όγκο επενδύσεων την τελευταία τριετία συγκεντρώνουν τα τετράστερα ξενοδοχεία (1,25 δισ. ευρώ) και ακολουθούν τα πεντάστερα (847.000.000 ευρώ) και τα τριάστερα (491.000.000 ευρώ).

Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός πως από τα ξενοδοχεία αναζητήθηκαν 21.821 νέες θέσεις εργασίας, εκ των οποίων δεν καλύφθηκαν περίπου οι 7.000 θέσεις. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΞΕΕ, Αλέξανδρο Βασιλικό, είναι αδήριτη ανάγκη το εκπαιδευτικό κομμάτι του τουρισμού να συμπορευτεί με το επιχειρηματικό και τις ανάγκες της αγοράς, ώστε να μην υπάρχουν ελλείψεις καταρτισμένων εργαζομένων στα ξενοδοχεία.

Παράλληλα, διατηρούνται τα δομικά προβλήματα του ελληνικού τουρισμού, όπως, μεταξύ άλλων, η υψηλή εποχικότητά του, καθώς και η υπερσυγκέντρωσή του σε πέντε περιφέρειες.

Όπως τονίζει το ΙΤΕΠ, η εποχικότητα του ελληνικού τουρισμού όχι μόνο δεν μειώθηκε το 2019, αλλά εξακολουθεί και παραμένει υψηλή, όπως αποτυπώνεται στις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχειακά καταλύματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ