ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΜακελειό στην Κολομβία: 19 νεκροί και δεκάδες τραυματίες μετά από έκρηξη βόμβας σε λεωφορείο

Μακελειό στην Κολομβία: 19 νεκροί και δεκάδες τραυματίες μετά από έκρηξη βόμβας σε λεωφορείο

«Άνθρωποι πεταγόντουσαν στον αέρα»

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 38 τραυματίστηκαν σοβαρά έπειτα από ισχυρή έκρηξη σε αυτοκινητόδρομο στην Κολομβία. Οι αρχές αποδίδουν την αιματηρή επίθεση σε αντάρτικες ομάδες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Ο πρόεδρος της χώρας, Γκουστάβο Πέτρο, έκανε λόγο για ενέργεια που συνδέεται με διαφωνούντες των πρώην Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC), οι οποίοι δεν αποδέχθηκαν τη συμφωνία ειρήνης του 2016 και παρέμειναν ενεργοί.

Σκληρές δηλώσεις από τον πρόεδρο της Κολομβίας

Ο Κολομβιανός πρόεδρος καταδίκασε την επίθεση με ιδιαίτερα έντονη γλώσσα, χαρακτηρίζοντας τους υπεύθυνους «τρομοκράτες, φασίστες και εμπόρους ναρκωτικών». Παράλληλα, τόνισε ότι έχει δοθεί εντολή στις ένοπλες δυνάμεις να κινηθούν άμεσα για την αντιμετώπισή τους.

Ο τοπικός κυβερνήτης Οκτάβιο Γκουζμάν περιέγραψε το περιστατικό ως «αδιάκριτη βία», σημειώνοντας ότι ολόκληρες περιοχές έχουν πληγεί σοβαρά.

Σε εικόνες που δημοσιεύθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα φαίνονται κατεστραμμένα οχήματα και μεγάλοι κρατήρες κατά μήκος του δρόμου, αποτυπώνοντας το μέγεθος της καταστροφής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαρτυρίες από το σημείο της έκρηξης

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που εκτόξευσε ανθρώπους και οχήματα σε μεγάλη απόσταση. Οι σκηνές που ακολούθησαν χαρακτηρίζονται από χάος και πανικό.

 Οι αρχές κάνουν λόγο για σειρά μικρότερων επιθέσεων στην ίδια επαρχία από την Παρασκευή, μεταξύ των οποίων και απόπειρα επίθεσης σε στρατιωτική βάση στην πόλη Κάλι, όπου τραυματίστηκαν δύο άτομα.

Ο υπουργός Άμυνας ανέφερε επίσης ότι λεωφορείο γεμάτο εκρηκτικά εντοπίστηκε νωρίτερα, χωρίς όμως να πυροδοτηθεί, αποδίδοντας τις ενέργειες σε δίκτυα του οργανωμένου εγκλήματος και καρτέλ ναρκωτικών.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak

Διαβάστε επίσης