8-7-2020

Γερμανία: Ύποπτη για τρεις ακόμη απόπειρες ανθρωποκτονίας ανηλίκων η νηπιαγωγός που κατηγορείται για το θάνατο μιας τρίχρονης

Νηπιαγωγός που συνελήφθη στη Γερμανία ως κατηγορούμενη για το θάνατο ενός τρίχρονου κοριτσιού, είναι πλέον ύποπτη για απόπειρες δολοφονίας και άλλων παιδιών!

Μετά τη σύλληψη της 25χρονης, η αστυνομία διεύρυνε το πεδίο των ερευνών για αντίστοιχα περιστατικά και σε άλλα παιδιά, στα νηπιαγωγεία στα οποία η Σάντρα Μ. έχει δουλέψει στο παρελθόν.

Η τρίχρονο Γκρέτα φέρεται να έπεσε σε κώμα από αναπνευστική ανεπάρκεια στο νηπιαγωγείο του Βίρσεν, όπου η κατηγορούμενη την πρόσεχε κατά τον μεσημεριανό ύπνο. Κάποια στιγμή, η ίδια ανέφερε ότι το μωρό δεν ανέπνεε, έγινε κινητοποίηση και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου πέθανε στις 4 Μαΐου. Σύμφωνα με τη νεκροψία, η μικρή πέθανε «από σοβαρή εγκεφαλική βλάβη που προκλήθηκε από έλλειψη οξυγόνου», κατάσταση η οποία σχετίζεται συνήθως με άσκηση βίας.

Η Σάντρα Μ. συνελήφθη στις 19 Μαΐου και, μέχρι στιγμής, δεν έχει ομολογήσει ότι ευθύνεται για το θάνατο της μικρής.

Τρία αντίστοιχα περιστατικά

Η αστυνομία, ωστόσο, ερευνά τρία ακόμα περιστατικά: το πρώτο το 2017, οπότε και ξεκίνησε τη μαθητεία της σε βρεφονηπιακό σταθμό στο Κρέφελντ, το δεύτερο το 2018 στο Κέμπεν και το τρίτο το 2019 στο Τόνισβορστ.

Σε αυτό στο Κρέφελντ, ένα αγοράκι τριών ετών βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, μισή ώρα αφού έπεσε για μεσημεριανό ύπνο υπό την επίβλεψή της. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διασώθηκε και, σύμφωνα με τη μητέρα του, ξαναβρήκε την ηρεμία του, όταν η νηπιαγωγός έφυγε από τον εν λόγω σταθμό.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Χαρβαλιάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Απόστολος Κρητικόπουλος
Απόστολος Κρητικόπουλος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ