Κυριακή 20/6/2021

Ο «Μεγάλος Αδελφός» του κορωνοϊού προσεχώς και στη Βρετανία

Έτοιμη θα είναι στις αρχές του Ιουλίου η αμφιλεγόμενη εφαρμογή έξυπνων κινητών τηλεφώνων για την ιχνηλάτηση και τον εντοπισμό των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού που προετοιμάζει η Εθνική Υπηρεσία Υγείας της Βρετανίας (NHS) και έχει ως στόχο τον αποτελεσματικό έλεγχο της εξάπλωσης των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τους «Times», οι υγειονομικές Αρχές της χώρας θα έχουν έτοιμη την εφαρμογή ακριβώς όταν η Βρετανία θα μπαίνει στο επόμενο στάδιο άρσης των περιορισμών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Βρετανία -που έχει ξεκινήσει τις δοκιμές αυτές εδώ και αρκετό διάστημα- είχε ανακοινώσει στα τέλη Μαΐου ότι αντιμετωπίζει τεχνικά προβλήματα σχετικά με την εφαρμογή και τότε είχαν ξεσπάσει πολλές αντιδράσεις -από συλλογικότητες και άτομα- αναφορικά με ζητήματα που ανέκυπταν σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση για την παρουσίαση της εφαρμογής, ωστόσο πηγές δήλωσαν στην εφημερίδα ότι μία παρουσίασή της σε εθνικό επίπεδο για τη Βρετανία είναι πιθανή εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ