Η Τουρκία παριστάνει τον αυτεπάγγελτο «προστάτη» αλλά εισπράττει τη διεθνή αποδοκιμασία

Must Read

Η Τουρκία υπήρξε ήδη από την εποχή των Οθωμανών «εισβολέας». Στην Ανατολία, την Μέση Ανατολή, τα Βαλκάνια και στην Κεντρική Ευρώπη και παρά τους περιορισμούς που θέτει η σύγχρονη πραγματικότητα στις επεκτατικές πολιτικές των κρατών η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί τους γείτονες της. Θύμα αυτή τη φορά το Ιράκ.

Το Καθεστώς Ερντογάν εδώ και χρόνια όχι μόνο αδιαφορεί και αντιμάχεται την συνταγματική νομιμότητα και το δίκαιο που οφείλει να υπακούει η ίδια του η χώρα με τις παράνομες φυλακίσεις και τις καταπιέσεις μειονοτήτων, αλλά επιπλέον δείχνει να αδιαφορεί και για τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Η παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου σε καθημερινή βάση ήταν μόνο η αρχή που οι “σύμμαχοι” μας επέλεξαν να αγνοήσουν. Η πρόσφατη κρίση στη Λιβύη με την παράνομη πολεμική συμμετοχή της Τουρκίας ταρακούνησε τουλάχιστον τους Γάλλους οι οποίοι από την σύσταση του εθνικού μας κράτους αποτελούν σταθερό σύμμαχο και στρατηγικό εταίρο.

Αυτεπάγγελτος «προστάτης»

Η μεγαλύτερη Τουρκική βαρβαρότητα προς το παρόν όμως δεν συμβαίνει στη Μεσόγειο αλλά λίγο πιο μακρυά, στο πολυπαθές Ιράκ όπου η Τουρκία αυτεπάγγελτα έχει αναλάβει την αποκατάσταση του νόμου και της τάξης. Ο πρόεδρος του Ιράκ για αρκετό καιρό έκανε τα στραβά μάτια καθώς η Τουρκία παρείχε βοήθεια στην καταστολή του κινήματος των Κούρδων Αυτονομιστών.

Αθώοι πολίτες τα θύματα

Ωστόσο τώρα πια το ποτήρι ξεχείλισε με τις κατά επανάληψη εγκληματικές ενέργειες του τουρκικού στρατού έναντι άμαχου πληθυσμού.

Ο Ιρακινός Πρόεδρος Μπαράμ Σαλίχ δήλωσε ότι η Τουρκία πρέπει να σταματήσει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στο Βόρειο Ιράκ μετά τη δολοφονία πολλών αμάχων πολιτών.«Ο Πρόεδρος του Ιράκ ζητά τον τερματισμό των παραβιάσεων της εθνικής κυριαρχίας της χώρας του που προέκυψαν από τις επαναλαμβανόμενες τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις και την παραβίαση του εναέριου χώρου του Ιράκ» δήλωσε το γραφείο τύπου του Ιρακινού Προέδρου.

Η Άγκυρα ξεκίνησε μια στρατιωτική επιχείρηση στο βόρειο Ιράκ εναντίον του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) νωρίτερα αυτό το μήνα ως απάντηση σε αυτό που είπε πως ήταν μια αύξηση των επιθέσεων σε τουρκικές στρατιωτικές βάσεις κατά μήκος των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών.Το γραφείο τύπου του Προέδρου του Ιράκ είπε ότι οι τουρκικές επιχειρήσεις οδήγησαν στο θάνατο «άοπλων πολιτών» κατά τη διάρκεια της εκστρατείας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This