Πόσο «θεούληδες»! Η μαφία της Καλαβρίας πήρε έκτακτη (λόγω κορωνοϊού) κρατική στήριξη!

Must Read

Γκάφα ολκής από την πλευρά του ιταλικού κράτους ή καλοστημένη απάτη της μαφίας; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ώσπου να ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα, σύμφωνα με την οποία η περιβόητη μαφία της Καλαβρίας, Ντράγκετα, όπως προέκυψε από έρευνα των δικαστικών αρχών, έλαβε έκτακτη κρατική οικονομική στήριξη, λόγω της κρίσης του κορωνοϊού!

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης  ένας από τους υπεύθυνους εταιρείας παραγωγής χάλυβα που ανήκει στη μαφία κατάφερε να λάβει, επί τρεις φορές, οικονομική στήριξη του ιταλικού δημοσίου, η οποία θεσπίστηκε για την βοήθεια των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.

Την έρευνα ανέλαβε η εισαγγελία και η οικονομική αστυνομία του Μιλάνου και όπως προέκυψε από αυτήν, οι μαφιόζικες φατρίες Γκρέκο και Γκράντε Αράκρι, χρησιμοποιώντας αχυρανθρώπους, προχωρούσαν σε συνεχές ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Ο τζίρος τους είχε ξεπεράσει τα πεντακόσια εκατομμύρια ευρώ τα οποία, σε μεγάλο ποσοστό, επενδύθηκαν στην Βουλγαρία και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στο πλαίσιο της υπόθεσης συνελήφθησαν οκτώ άτομα ενώ διατάχθηκε η κατάσχεση 7.500.000 ευρώ. Οι αρχές επεσήμαναν πως διαπιστώθηκε φορολογική απάτη από μέρους εταιρειών της μαφίας που δραστηριοποιούνταν στον τομέα παραγωγής του χάλυβα.

Τη Δευτέρα οι αρχές της Λομβαρδίας είχαν συλλάβει άλλα πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων ήταν ένας δημοτικός σύμβουλος κωμόπολης κοντά στο Μιλάνο, για την έκδοση τιμολογίων συνολικού ύψους 100.000 ευρώ από δημοτικά κονδύλια για τη διαχείριση απορριμμάτων, προς όφελος της Ντραγκέτα, η οποία θεωρείται πλέον η ισχυρότερη μαφία στην Ιταλία, ξεπερνώντας την Κόζα Νόστρα της Σικελίας, λόγω του εκτεταμένου εμπορίου κοκαΐνης ανά την Ευρώπη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This