Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων αναγκάζει τον Τραμπ να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία για τους S-400

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα αναγκαστεί να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία για την αγορά ρωσικού πυραυλικού αμυντικού συστήματος βάσει δικομματικής νομοθεσίας που εγκρίθηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η δικομματική τροπολογία του Ρεπουμπλικανού βουλευτή Άνταμ Κίνζινγκερ και της Δημοκρατικής βουλευτού Αμπιγκέιλ Σπάνμπεργκερ, υιοθετήθηκε από την αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων και προβλέπει κυρώσεις στην Τουρκία για την αγορά του συστήματος αεροπορικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία.

«H Τουρκία – μέλος του ΝΑΤΟ – πρέπει να είναι υπόλογη για τη στρατιωτική συνεργασία με τη Ρωσία που απειλεί την ασφάλειά μας» δήλωσε η Σπάνμπεργκερ, ενώ ο Κίνζινγκερ είπε: «Πρέπει να καταστήσουμε πολύ σαφές ότι δεν πρόκειται οι ενέργειες της Τουρκίας να γίνουν ανεκτές και θα αντιμετωπιστούν με σοβαρές επιπτώσεις. Η νομοθεσία μας πράττει ακριβώς αυτό κάνοντας τις πράξεις της Τουρκίας ένα συγκεκριμένο αδίκημα που τιμωρείται».

Η τροπολογία ψηφίστηκε με ψήφους 295-125 και προωθείται πλέον στη Γερουσία, στην οποία δεν αποκλείεται να ψηφιστεί επίσης, καθώς υπάρχει έντονη δικομματική υποστήριξη στις κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Οι Γερουσιαστές Μπομπ Μενέντεζ και Τζιμ Ρις άλλωστε, έχουν και στο παρελθόν καταθέσει σχετική τροπολογία.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ