Πολύνεκρη έκρηξη στη Βηρυτό: «Σαν τη Χιροσίμα», λέει ο κυβερνήτης – Αισθητή σε ολόκληρη την Κύπρο – Η ελληνική αντίδραση (video)

Must Read

Οι εκρήξεις που συγκλόνισαν νωρίτερα την πρωτεύουσα του Λιβάνου, Βηρυτό (και έγιναν αισθητές σε ολόκληρη την Κύπρο), έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 50 ανθρώπων και τον τραυματισμό χιλιάδων (2.700), σύμφωνα με τον Χαμάντ Χασάν, υπουργό Υγείας του Λιβάνου. Ο Μαρουάν Αμπούντ, κυβερνήτης της πόλης, μιλάει για καταστροφή που αντιστοιχεί με αυτή της Χιροσίμα!

Ο επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού της χώρας προειδοποίησε ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι πιθανό να αυξηθεί.

Η μισή πόλη έχει υποστεί τεράστιες ζημιές, ενώ η κυβέρνηση συγκάλεσε το Ανώτατο Συμβούλιο Άμυνας. Σύμφωνα με το εθνικό πρακτορείο NNA του Λιβάνου, η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε σε μια αποθήκη πυροτεχνημάτων, κοντά στην οποία βρισκόταν μια άλλη όπου φυλάσσονταν φιάλες υγραερίου.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Λιβάνου δήλωσε ότι νιτρικό αμμώνιο ήταν αποθηκευμένο στο λιμάνι, κάτι που προκάλεσε την έκρηξη και πρόσθεσε ότι το τελωνείο της χώρας πρέπει να ερωτηθεί γιατί ήταν εκεί το νιτρικό αμμώνιο.

Μεταξύ των νεκρών είναι και ο Γενικός Γραμματέας του Κόμματος Kataeb του Λιβάνου, ανακοίνωσε το κόμμα.

Οι τελευταίες αναφορές από την Κύπρο, όπου έγινε αισθητή η έκρηξη σε όλα τα μήκη και πλάτη του νησιού, κάνουν λόγο για τραυματισμό της επιτετραμμένης της Πρεσβείας της Κύπρου στη Βηρυτό, αλλά ευτυχώς όχι κάτι σοβαρό. Ωστόσο, το κτήριο έχει υποστεί ζημιές καθώς επίσης και η πρεσβευτική κατοικία.

Ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών για τις εκρήξεις στη Βηρυτό

«Εκφράζουμε την βαθιά οδύνη μας για τις πολύνεκρες εκρήξεις στον λιμένα της Βηρυτού και την αλληλεγγύη μας στην κυβέρνηση και τον λαό του Λιβάνου. Εκφράζουμε, επίσης, τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνδράμει τις αρχές του Λιβάνου με κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή της».

Συγκλονιστικό βίντεο από τη Βηρυτό με πατέρα να προσπαθεί να προστατεύσει το γιο του από την έκρηξη

Διάφορα βίντεο κυκλοφορούν στα social media από τη στιγμή της έκρηξης και τις αντιδράσεις ανθρώπων που δεν ήταν τόσο κοντά στο επίκεντρο, που ήταν το λιμάνι. Πολλά από αυτά βέβαια δεν έχουν επιβεβαιωθεί ως γνήσια.

Στο παρακάτω βίντεο είναι ένας πατέρας που προσπαθεί, σαστισμένος προφανώς, να προστατεύσει τον γιο του μέσα στο σπίτι τους, τη στιγμή της έκρηξης.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This