Το παγκόσμιο ξέσπασμα του κορωνοϊού δεν έχει αντίπαλο σε καμία Ήπειρο

Must Read

Ένα νέο, μαύρο ρεκόρ κατέγραψαν οι ΗΠΑ, καθώς τα ξημερώματα της Παρασκευής, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, πάνω από 2000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον νέο κορωνοϊό μέσα σε ένα 24ωρο.

Γεγονός που είχε να καταγραφεί στη χώρα πάνω από τρεις μήνες και σε μια φάση κατά την οποία η Αμερική βρίσκεται ξεκάθαρα αντιμέτωπη με την αναζωπύρωση της πανδημίας – με τα κρούσματα μέσα σε μία μέρα να ξεπερνούν επίσης τα 58.000.

Συγχρόνως, τρόμο προκαλεί η πρόβλεψη των ειδικών του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, οι οποίοι τόνιζαν πως την 1η Δεκεμβρίου ο αριθμός των θυμάτων από τον Covid-19 ενδεχομένως να υπερβεί τα 300.000.

Ένας πλανήτης γεμάτος κορωνοϊό

Δραματική είναι η κατάσταση όμως πλέον και στην αφρικανική ήπειρο, όπου τα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό ξεπέρασαν το 1.000.000, με τη χώρα της Νότιας Αφρικής να είναι αυτή που βάσει των στοιχείων φαίνεται να πληρώνει το μεγαλύτερο τίμημα (9.604 νεκροί, 538.184 κρούσματα). Ταυτόχρονα «έκρηξη» νέων κρουσμάτων παρατηρείται και στη νοτιοανατολική Ασία, όπου οι Φιλιππίνες ανακοίνωσαν 3.379 νέα κρούσματα και 24 θανάτους και η Ινδονησία 2.473 νέα κρούσματα και 72 θανάτους.

Στην Ευρώπη, οι ισπανικές Αρχές διέταξαν τους 32.000 κατοίκους της Αράντα ντε Ντουέρο, μιας πόλης 150 χλμ. βόρεια της Μαδρίτης, να τεθούν σε καραντίνα 14 ημερών, για να περιοριστεί η διασπορά του νέου κορωνοϊού, ενώ 67 κρούσματα μόλυνσης Covid-19 εντοπίστηκαν σε μονάδα επεξεργασίας κρέατος στο Βέλγιο. Τέλος, οι πολωνικές Αρχές απέκλεισαν νέο εθνικό lockdown παρά τη συνεχή αύξηση των κρουσμάτων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This