Χοσέ Μαρτίνεζ: Το «Μαύρο Χέρι» με τους 36 φόνους!

Must Read

«Είναι καιρός να πληρώσω για όλα όσα έκανα στη ζωή μου» είπε στον έκπληκτο αστυνομικό, στον οποίο παραδόθηκε, ο Χοσέ Μαρτίνεζ.

Ήταν Ιούνιος του 2013, όταν ο κατά συρροήν δολοφόνος και εκτελεστής καρτέλ, γνωστόςως «Μαύρο Χέρι», ομολόγησε ότι σκότωσε 36 ανθρώπους στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα σε Καλιφόρνια και Φλόριντα, σε βάθος τριακονταετίας, χωρίς να συλληφθεί ποτέ.

Σε αυτόν τον πορτοκαλεώνα εντοπίστηκαν θύματα του Μαρτίνεζ

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει νέο βιβλίο με τίτλο «The Devil’s Harderst», ο Μαρτίνεζ είπε στην αστυνομία ότι διέπραξε την πρώτη του τριπλή δολοφονία του στα τέλη της δεκαετίας του ’70, σε ηλικία μόλις 16 ετών, ως αντίποινα για τον βιασμό και τη δολοφονία της ετεροθαλούς αδερφής του, ενώ στα 80s άρχισε να λειτουργεί ως επί πληρωμή εκτελεστής. Αφορμή στάθηκε ένας φίλος του, που του πρόσφερε αμοιβή για να σκοτώσει έναν άντρα που είχε βιάσει την αδερφή του.Παράλληλα, έκανε λαθρεμπόριο ναρκωτικών και σωματεμπορία, αλλά δημιούργησε και τη δική του οικογένεια. Παρά το γεγονός ότι ομολόγησε τα εγκλήματά του, ουδέποτε αποκάλυψε ποιοι τον είχαν προσλάβει ή για ποια καρτέλ δούλευε.

Ενα από τα θύματα του Μαρτίνεζ

Δεν γνώριζαν

Αν και υπάρχουν πολλές θεωρίες σχετικά με τους λόγους που τον οδήγησαν να παραδοθεί, εκείνος είπε στους αστυνομικούς ότι το έκανε για την οικογένειά του, η οποία δεν γνώριζε ότι ήταν εκτελεστής, αλλά τον περιέγραφε ως «αφοσιωμένο αδερφό, πατέρα και παππού» στη συγγραφέα του βιβλίου Τζένιφερ Γκάρισον.

Η δική του εκδοχή για το γεγονός ότι διέφευγε τη σύλληψη για 30 χρόνια είναι ότι ήταν «τόσο καλός» σε αυτό που έκανε. Η Γκάρισον, ωστόσο, αναφέρει στο βιβλίο της ότι υπήρχε ανέκαθεν στα ραντάρ της αστυνομίας, αλλά υπήρχαν πολλοί παράγοντες για τους οποίους την είχε γλιτώσει όλα αυτά τα χρόνια.

Η τύχη, οι περικοπές μπάτζετ που είχαν δεχτεί πολλά αστυνομικά τμήματα, αλλά και το γεγονός ότι τα περισσότερα θύματά του ήταν μαύροι και φτωχοί, και κατ’ επέκταση θεωρούνταν εγκληματίες και οι ίδιοι, είναι μερικοί εξ αυτών. Από το 2013, όταν ομολόγησε την ενοχή του για εννέα εγκλήματα στην Καλιφόρνια, ένα στην Αλαμπάμα και δύο στη Φλόριντα, ο Μαρτίνεζ εκτίει πολλαπλές ποινές ισόβιας φυλάκισης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This