Η οργή των ΗΠΑ για τον ρόλο της Γερμανίας

Must Read

Η Γερμανία εκμεταλλευόμενη την προεκλογική περίοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει κυριολεκτικά ξεσαλώσει. Η εμπλοκή της σε όλα τα ανοικτά μέτωπα στην ευρύτερη περιοχή, με τον κλασικό άκομψο γερμανικό τρόπο, περιπλέκει τις καταστάσεις αντί να της επιλύσει.

Μα αυτή είναι παραδοσιακά η Γερμανία. Παραμένει πάντα μία παγκόσμια απειλή, ανίκανη να δώσει διπλωματικές λύσεις. Από την Ναμίμπια μέχρι την Γιουγκοσλαβία όπου ενεπλάκη, οδήγησε σε αιματοχυσίες. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως το φωτεινό παράδειγμα της παρουσίας του Σταϊνμάγερ, Γερμανία μόνο δεινά έχει επιφέρει στους λαούς και σε αυτό συναγωνίζεται την φίλη της Τουρκία.

Η παρουσία Τραμπ στον Λευκό Οίκο υπήρξε ευεργετική ως προς το γεγονός ότι ήταν ο μόνος που αποκάλυψε τον παρασιτικό και βάρβαρο ρόλο της Γερμανίας. Η συμπόρευση όμως του αμερικανού προέδρου με τον Ερντογάν τον κατάστησε τοξικό και πλέον αποτελεί την μεγαλύτερη του απειλή στο δρόμο για τις αμερικανικές εκλογές.

Τα τελευταία χρόνια όμως το βαθύ κράτος των Ηνωμένων Πολιτειών, έχει πάρει αποστάσεις από τον ρόλο της Γερμανίας, αποστάσεις που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν εξελιχθεί σε οργή κατά των γερμανικών μεθοδεύσεων. Η ισχύς που είχε η Γερμανία στον αμερικανικό κρατικό μηχανισμό, λόγω ενός γεγονότος που λίγοι γνωρίζουν, την ομογένεια της η οποία είναι η μεγαλύτερη εθνοτική ομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες, φθίνει. Ομογένεια που λειτουργούσε εν κρυπτώ μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο για να μην στοχοποιείται. Είχε όμως καταφέρει να έχει στα χέρια της τις μεγαλύτερες αμερικανικές πολυεθνικές την ώρα που καλλιεργούσε μεθοδικά αντισημιτικές θεωρίες συνωμοσίας ώστε να τράβα τα φώτα από πάνω της.

Η διαχρονική λοιπόν προνομιακή θέση της Γερμανίας να κατευθύνει την αμερικανική εξωτερική πολιτική κατά τις προτιμήσεις της, έχει σταματήσει. Γι’ αυτό και η έντονη κινητικότητα της Μέρκελ και η προσπάθεια της να βγάλει τη Γερμανία μπροστά, ώστε να πρωταγωνιστήσει αυτόνομα στις διεθνείς εξελίξεις.

Αυτό είναι ένα γεγονός που έχει εξοργίσει τους αμερικανούς και δεν πρόκειται να το συγχωρήσουν. Οι τροχιοδεικτικές βολές με την αποκάλυψη σκοτεινών υποθέσεων στις οποίες εμπλέκονται γερμανικοί κολοσσοί, όπως η Ντόιτσε Μπανκ ή η Novartis είναι ενδεικτικές για το τι θα επακολουθήσει.

Η δολοφονία της συζύγου δικαστού που χειριζόταν υπόθεση κατά της γερμανικής τράπεζας, έχει συγκλονίσει την αμερικανική κοινή γνώμη, όπως φαίνεται από τα αμερικανικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η έκταση που δόθηκε και από τα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης για την δολοφονική ενέργεια και την συσχέτιση της με την υπόθεση γερμανικού ενδιαφέροντος, δεν έχει προηγούμενο μεταπολεμικά.

Η Γερμανία για τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι πλέον μία σύμμαχος, αλλά μία σκοτεινή δύναμη η οποία υπάρχει με την προστασία που εκπορεύεται από τα χρήματα των αμερικανών φορολογουμένων. Και σε περιόδους βαθιάς κρίσης, αυτό το γεγονός και μόνο, μπορεί να δημιουργήσει αλυσιδωτές εξελίξεις, όπως έγινε και στους δύο παγκόσμιους πολέμους.

Και για κάποιους αναλυτές, αυτές οι εξελίξεις δεν είναι μακριά.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This