Να γιατί… λιγουρεύεται την Κρήτη η Τουρκία!

Must Read

Ο Τζιχάτ Γιαϊτζί, απόστρατος ναύαρχος και αρχιτέκτονας του δόγματος της Γαλάζιας Πατρίδας, έκανε αποκαλυπτικές δηλώσεις σχετικά με τους ενεργειακούς πόρους και τη μάχη για κοινή χρήση στην Ανατολική Μεσόγειο, ξεδιπλώνοντας και τις τουρκικές βλέψεις για την Κρήτη. Δεν άφησε όμως «παραπονεμένο» και το Καστελλόριζο!

«Τα αποθέματα φυσικού αερίου στα νότια της Κρήτης μπορούν να καλύψουν τις ετήσιες ανάγκες της Τουρκίας για 572 χρόνια», είπε χαρακτηριστικά και μάλλον είναι αρκετό.

Στην εκπομπή Teke Tek του Habertürk ο Γιαϊτζί έκανε μια ανάλυση της κατάστασης στην ανατολική Μεσόγειο και τις δραστηριότητες της Τουρκίας στο τομέα της εξερεύνησης για φυσικό αέριο.

Τόνισε ότι η Τουρκία και η Λιβύη ακολουθούν το Μνημόνιο που υπέγραψαν για τις θαλάσσιες ζώνες και επεσήμανε την ανάγκη συμφωνίας με την Αίγυπτο και το Ισραήλ και σχολίασε: «H Λιβύη κάνοντας συμφωνία μαζί μας, παρά τη συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο, κέρδισε 39.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα».

Ο Τούρκος πρόσθεσε ακόμα πως η συμφωνία Αιγύπτου-Ελλάδας είναι άκυρη βάσει του διεθνούς Δικαίου.

Τέλος, αναφερόμενος στο Καστελλόριζο και τις… ελληνικές προκλήσεις στα νησιά, ο αρχιτέκτονας της Γαλάζιας Πατρίδας είπε: «Οι διατάξεις της Συνθήκης της Λωζάνης και της Συνθήκης του Παρισιού το 1947 είναι σαφείς. Τα νησιά παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα υπό τον όρο ότι θα είχαν μη στρατιωτικό καθεστώς. Η παραβίαση του μη στρατιωτικού καθεστώτος σημαίνει κατάργηση της  μεταβίβαση κυριαρχίας. Η Ελλάδα οπλίζει αυτά τα νησιά από το 1960».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This