Σάββατο 19/6/2021

Έστειλαν φάκελο με θανατηφόρο δηλητήριο στον Τραμπ!

Ένας φάκελος που περιείχε το θανατηφόρο δηλητήριο ρικίνη (για το οποίο δεν υπάρχει αντίδοτο) εστάλη στον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά αναχαιτίστηκε από τις αμερικανικές αρχές νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, όπως αποκάλυψε το CNN.

Ο φάκελος, ο οποίος πιστεύεται ότι προερχόταν από τον Καναδά, εντοπίσθηκε σε κυβερνητικό ταχυδρομικό κέντρο πριν φθάσει στον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με τους New York Times, το CNN και την Wall Street Journal.

Το FBI και η Μυστική Υπηρεσία διερευνούν το περιστατικό, ανέφερε το Σάββατο το CNN, επικαλούμενο δύο αξιωματούχους. Πραγματοποιήθηκαν δύο τεστ στην ουσία της συσκευασίας, επιβεβαιώνοντας ότι περιείχε ρικίνη.

Το FBI απάντησε σε σχετική ερώτηση ότι οι υπηρεσίες του, «η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ και η Υπηρεσία Εποπτείας των αμερικανικών ταχυδρομείων ερευνούν ύποπτη επιστολή η οποία παρελήφθη σε κυβερνητικό ταχυδρομικό κέντρο. Αυτήν την στιγμή, δεν υπάρχει γνωστή απειλή για την δημόσια ασφάλεια».

Η αλληλογραφία του Λευκού Οίκου ελέγχεται εξονυχιστικά σε εγκαταστάσεις εκτός του χώρου.

Η ρικίνη βρίσκεται στους σπόρους του ρίκινου του κοινού, αλλά απαιτείται επεξεργασία για να μετατραπεί σε βιολογικό όπλο. Η ρικίνη μπορεί να επιφέρει τον θάνατο σε 36 έως 72 ώρες μετά την έκθεση σε μία ποσότητα μικρή όσο το κεφάλι της καρφίτσας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ έχει στοχοποιηθεί με ρικίνη. Επιστολές που περιείχαν συστατικά ρικίνης στάλθηκαν στον Αμερικανό Πρόεδρο και κορυφαίους στρατιωτικούς ηγέτες στο Πεντάγωνο και το 2018.

Εκείνες οι επιστολές παρεμποδίστηκαν και ο William Clyde Allen III, κατηγορήθηκε για την αποστολή τους. Η ηθοποιός Shannon Guess Richardson καταδικάστηκε το 2014 για αποστολή επιστολών που περιείχαν ρικίνη στον Μπαράκ Ομπάμα και τον τότε δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ