Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020

Στους δρόμους βγαίνουν στα κατεχόμενα υπέρ του Αζερμπαϊτζάν! «Ως Τ/κ είμαστε ασφαλώς με τους Αζέρους αδελφούς μας» (video)

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Οι Τούρκοι Αζέροι των κατεχομένων της Κύπρου, αλλά και ο τουρκοκυπριακός Τύπος… ξεσαλώνουν, εκδηλώνοντας με κάθε τρόπο τη στήριξή τους στις επιθέσεις απέναντι στους Αρμενίους του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Αυτοκινητοπομπές κυκλοφορούν στους δρόμους με σημαίες του ψευδοκράτους, της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με το sigmalive.com, η τ/κ εφημερίδα Kibris αναφέρει πως πολλές οικογένειες Αζέρων ζουν στα κατεχόμενα και εκθειάζει τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Αλίγεφ ότι «έφερε ανάπτυξη στην χώρα» που είναι πλούσια σε φυσικό αέριο.

Μάλιστα κάνει λόγο για… δολοφονία του αζερικού λαού από την Αρμενία και προσθέτει ότι οι Τουρκοκύπριοι «υπέφεραν» από τους Έλληνες! «Ως Τ/κ είμαστε ασφαλώς με τους Αζέρους αδελφούς μας. Με την βοήθεια του Αλλάχ το Αζερμπαϊτζάν θα νικήσει τον δίκαιο πόλεμο που έπρεπε να κηρύξει στην Αρμενία. Μιλάμε για έναν λαό που δολοφονήθηκε από τους Αρμένιους, όπως υποφέραμε εμείς από τους Έλληνες», αναφέρει χαρακτηριστικά!

Να θυμίσουμε ότι σύσσωμη η τ/κ πολιτική ηγεσία, στη γραμμή της Άγκυρας φυσικά, έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ του Αζερμπαϊτζάν καταδικάζοντας «τις επιθέσεις της Αρμενίας εναντίον του αδελφού και φίλου λαού».

Επίσης, ο  ιστορικός Tufan Gündü δήλωσε με θράσος στο Αjan Haber πως δεν υπάρχουν απλά «Αζέροι». «Υπάρχουν Αζέροι Τούρκοι, Τούρκοι της Κύπρου, Ιρανοί Τούρκοι κτλπ. Στην πραγματικότητα, είναι αρκετό να πεις, Τούρκος».

Δενδροφύτευση στην Τουρκία με σημαίες Τουρκίας-Αζέρμπαϊτζάν –ψευδοκράτους

Η κερκίδα των Αζέρων σε ποδοσφαιρικό αγώνα

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ