Αντικρουόμενες οι ενημερώσεις από τις ΗΠΑ: «Ο Τραμπ είναι πολύ καλά (το είπε κι ο ίδιος)… αλλά οι επόμενες 48 ώρες θα είναι κρίσιμες»

Must Read

Η σύγχυση στις ΗΠΑ αυξάνεται σχετικά με την πραγματική κατάσταση της υγείας του Ντόναλντ Τραμπ, μετά την ενημέρωση του γιατρού του, πηγών του Λευκού Οίκου, αλλά και πληροφοριών των διεθνών ΜΜΕ. Τι έγραψε στο twitter ο ίδιος ο Τραμπ μετά τον σάλο που ξέσπασε.

Πληθαίνουν οι αναφορές που έρχονται σε αντίθεση με νωρίτερη δήλωση του Δρ Σον Κόνελι, γιατρού του Τραμπ, σχετικά με την υγεία του Αμερικανού προέδρου.

Σύμφωνα με τους New York Times και Associated Press ο Ντόναλντ Τραμπ έλαβε συμπληρωματικό οξυγόνο την Παρασκευή ενώ βρισκόταν στον Λευκό Οίκο, μετά από δυσκολία στην αναπνοή του. Μεταφέρθηκε λίγο αργότερα στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed.

Δείτε ακόμα: Κορωνοϊός στο Λευκό Οίκο: Τα τρία σενάρια, η… εκδίκηση της Πελόζι και η «νάρκη» της ακυβερνησίας

Ωστόσο, ο γιατρός του Τραμπ, έξω από το νοσοκομείο Walter Reed νωρίτερα σήμερα είπε τα εξής αφήνοντας πολλά περιθώρια για εικασίες: «Αυτή τη στιγμή η ομάδα και εγώ είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την πρόοδο που έχει σημειώσει ο πρόεδρος. Την Πέμπτη, είχε έναν ήπιο βήχα και κάποια ρινική συμφόρηση και κόπωση, τα οποία τώρα υποχωρούν και βελτιώνονται».

Αν και ρωτήθηκε πολλές φορές εάν και πότε ο Τραμπ έλαβε συμπληρωματικό οξυγόνο, είπε ότι ο «Πρόεδρος δεν είχε λάβει καθόλου σήμερα, στο Walter Reed την Παρασκευή ή την Πέμπτη όταν ξεκίνησαν τα συμπτώματα». Αλλά άφησε ανοιχτή την πιθανότητα ότι ο Τραμπ έλαβε οξυγόνο σε κάποιο σημείο. «Δεν λαμβάνει οξυγόνο τώρα», είπε ο Κόνλεϊ. «Δεν του χρειαζόταν σήμερα το πρωί. Σήμερα καθόλου». Υπό την πίεση των δημοσιογράφων σχετικά με το αν ο Τραμπ είχε πάρει κάποια στιγμή όμως οξυγόνο, απάντησε: «Πέμπτη. Χωρίς οξυγόνο. Καθόλου αυτή τη στιγμή. Και χθες (Παρασκευή) με την ομάδα όταν ήμασταν όλοι εδώ, δεν είχε οξυγόνο».

Μια πηγή κοντά στον Αμερικανό Πρόεδρο, που πιστεύεται ότι είναι ο επιτελάρχης του Λευκού Οίκου, Mark Meadows, ενημέρωσε επίσης τους δημοσιογράφους το Σάββατο το πρωί (ώρα Αμερικής) και είπε κάτι πολύ διαφορετικό: «Τα ζωτικά σημεία του Προέδρου τις τελευταίες 24 ώρες ήταν πολύ ανησυχητικά και οι επόμενες 48 ώρες θα είναι κρίσιμες όσον αφορά τη φροντίδα του. Δεν είμαστε ακόμα σε σαφή πορεία προς πλήρη ανάκαμψη».

Έτσι ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να είναι καλά, ή μπορεί να είναι πολύ άρρωστος, ανάλογα με το ποιος πιστεύει ποιον. Αλλά αυτό που δεν αμφισβητείται είναι ότι αυτή τη στιγμή, όποια και αν είναι η αλήθεια, ο Λευκός Οίκος φαίνεται ανίκανος να χειριστεί μια απλή ενημέρωση για την υγεία του Προέδρου του!

Μετά τον σάλο… tweet από τον Τραμπ

Με ανάρτησή του στο Twitter, μέσα από το δωμάτιο του στρατιωτικού νοσοκομείου, ο Ντόναλντ Τραμπ θέλησε να καθησυχάσει τις ανησυχίες για την κατάσταση της υγείας του.

«Οι γιατροί, οι νοσοκόμες και όλοι στο σπουδαίο Ιατρικό Κέντρο Walter Reed, καθώς και άλλοι από παρόμοια απίστευτα ιδρύματα που βρισκονται εδώ, είναι καταπληκτικοί!!! Έχει σημειωθεί τεράστια πρόοδος τους τελευταίους 6 μήνες στην καταπολέμηση αυτής της μάστιγας. Με τη βοήθειά τους, νιώθω καλά!», ανέφερε στην πρώτη του ανάρτηση και πρόσθεσε με δεύτερη: «Οι μεγάλες ΗΠΑ θέλουν και χρειάζονται κίνητρο. Συνεργαστείτε και κάντε τη δουλειά. Ευχαριστώ!».

Διευκρινήσεις και από τον Μέντοους

Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Μαρκ Μέντοους δήλωσε (επίσημα αυτή τη φορά) ότι «ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι πολύ καλά» και ότι οι γιατροί είναι «ικανοποιημένοι από τους ζωτικούς του δείκτες».

«Ο πρόεδρος είναι πολύ καλά. Κινείται και ζητάει έγγραφα για να τσεκάρει. Οι γιατροί είναι πολύ ικανοποιημένοι από τους ζωτικούς του δείκτες. Τον συνάντησα πολλές φορές σήμερα για διάφορα θέματα», δήλωσε ο Μέντοους στο Reuters.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This