Πακιστανός πρωθυπουργός: Εμείς προ… δώσαμε τον Μπιν Λάντεν στους Αμερικάνους

Must Read

Όλοι το υποψιαζόντουσαν, αλλά κανείς δεν το επιβεβαίωνε μέχρι χθες. Τα στοιχεία που έφτασαν στη CIA και επέτρεψαν την εύρεση και εξόντωση του ιδρυτή και ηγέτη της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, προήλθαν από την υπηρεσία πληροφοριών του Πακιστάν, όπως αποκάλυψε ο Πακιστανός πρωθυπουργός, Ιμράν Χαν, στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

«Είναι η ISI εκείνη που έδωσε την πληροφορία που επέτρεψε (στους Αμερικανούς) να εντοπίσουν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν», είπε ο Χαν, αναφερόμενος στην κυριότερη υπηρεσία κατασκοπείας της χώρας του.

«Αν ρωτήσετε τη CIA, [θα μάθετε πως] είναι η ISI αυτή που έδωσε την αρχική τοποθεσία χάρη σε τηλεφωνικά δεδομένα», επέμεινε.

Μέχρι χθες η κυβέρνηση του Πακιστάν διέψευδε ότι είχε δώσει πληροφορίες στους Αμερικανούς σχετικά με τον ηγέτη της Αλ Κάιντα, που σκοτώθηκε στις 2 Μαΐου του 2011 από άνδρες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στην πόλη-στρατόπεδο Αμποταμπάντ, περίπου 100 χιλιόμετρα βόρεια από το Ισλαμαμπάντ.

Ο θάνατος του Οσάμα Μπιν Λάντεν επήλθε μετά από χρόνιο εναγώνιο ανθρωποκυνηγητό κατά τον πόλεμο που κήρυξε η Αμερική κατά της τρομοκρατίας.

Ο Πακιστανός πρωθυπουργός επιβεβαίωσε αυτό που είχε αφήσει να εννοηθεί σε βιβλίο που εξέδωσε το 2018 ο Πακιστανός στρατηγός ε.α., Ασάντ Ντουράνι, επικεφαλής της ISI από το 1990 ως το 1992. Ο ίδιος, στο βιβλίο του, άφηνε υπόνοιες πως το Πακιστάν πιθανότατα είχε υποδείξει στην Ουάσινγκτον το πού κρυβόταν ο ηγέτης της Αλ Κάιντα, αλλά προτιμούσε να δηλώνει δημόσια «απόλυτη άγνοια», καθώς «η συνεργασία με τις ΗΠΑ για ένα πρόσωπο που πολλοί στο Πακιστάν θεωρούσαν ήρωα θα μπορούσε να φέρει την κυβέρνηση σε πολύ δύσκολη θέση».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This