Την πρώτη Ειδική Οικονομική Ζώνη δημιούργησε η Αλβανία στα Τίρανα

Τα Τίρανα η πρώτη επιλογή - Έρχεται η σειρά της Χειμάρρας;

Must Read

Το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων (ΑΤΑ) ενημέρωσε πως στα Τίρανα δημιουργείται η πρώτη ειδική οικονομική ζώνη στην Αλβανία.

Ο Δήμος Τιράνων υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με το Αλβανικό Υπουργείο Οικονομίας, Πολιτισμού και Καινοτομίας για τη δημιουργία της Ζώνης Τεχνολογικής και Οικονομικής Ανάπτυξης (TEDA Tirana).

Μάλιστα για αυτόν τον σκοπό έχει επιλεγεί η στρατηγική θέση μεταξύ των περιοχών Kashar και Vaqarri.

Τα Τίρανα είναι ο πρώτος δήμος στην Αλβανία που δημιουργεί μια ελεύθερη οικονομική ζώνη. Και θα ακολουθήσουν και άλλοι δήμοι, σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ.

Ο Δήμαρχος Τιράνων, Erion Veliaj, τόνισε ότι το έργο αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου οράματος για την ενσωμάτωση των ευρωπαϊκών προτύπων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Και συνέχισε λέγοντας πως όλη η χώρα πρέπει να προσαρμοστεί στα ευρωπαϊκά πρότυπα, επισημαίνοντας με νόημα πως θα πρέπει να ξεπεραστούν οι αντιδράσεις και ο σκεπτικισμός.

Τόνισε ακόμη ότι η Ειδική Οικονομική Ζώνη θα δημιουργήσει από 5.000 έως 7.000 νέες θέσεις εργασίας, που συνδέονται με τις νέες τεχνολογίες.

Αυτή η απόφαση έρχεται να «κουμπώσει» με το σχέδιο της κυβέρνησης Ράμα να αρπάξει τις περιουσίες των Βορειοηπειρωτών στη Χειμάρρα, κρατώντας φυλακισμένο και τον εκλεγμένο δήμαρχο Φρέντι Μπελέρη, που αντιδρούσε στους σχεδιασμούς αυτούς.

Εδώ και καιρό έχουν διατυπωθεί ανησυχίες για τη δημιουργία οικονομικής ζώνης και στη Χειμάρρα, για τουριστικούς λόγους και η παραπάνω εξέλιξη εξηγεί πολλά…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This