Ο Μπόρις Τζόνσον νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας

Must Read

Ο Μπόρις Τζόνσον είναι ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας καθώς εξελέγη πανηγυρικά στην ηγεσία του κόμματος των Συντηρητικών.

Τα 160.000 μέλη του κόμματος, μετά από μια σειρά ψηφοφοριών, εξέλεξαν χθες για ηγέτη τους τον 55χρονο πρώην δήμαρχο του Λονδίνου και πρώην υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας, με ποσοστό 66% και 92.153 ψήφους, έναντι 46.656 που έλαβε ο Τζέρεμι Χάντ.
Αύριο το απόγευμα, ο Τζόνσον θα αναλάβει και επίσημα την πρωθυπουργία της χώρας του, αφού γίνει πρώτα δεκτός από τη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία θα του αναθέσει το σχηματισμό κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, λίγο νωρίτερα η βρετανίδα μονάρχης θα δεχτεί στο παλάτι την απερχόμενη πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, η οποία θα της υποβάλλει την παραίτηση της. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Μέι αύριο, πριν δει την βασίλισσα θα συμμετάσχει για τελευταία φορά στη διαδικασία των Ερωτήσεων προς τον Πρωθυπουργό, που παραδοσιακά γίνεται κάθε Τετάρτη μεσημέρι, στη βουλή.

Ο κύριος Τζόνσον, που κέρδισε με άνεση τον αντίπαλο του Τζέρεμι Χαντ, θα πέσει απευθείας στα «βαθιά», καθώς θα πρέπει να αντιμετωπίσει με το «καλημέρα» σας την κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις Ιράν – Βρετανίας μετά και τη σύλληψη του υπό βρετανική σημαία δεξαμενόπλοιου Stena Impero στα στενά του Χορμούζ από τις Ιρανικές αρχές.
Επιπλέον, οι «αντάρτες» του κόμματος του, πριν καλά ο Τζόνσον κάτσει στο γραφείο του στην Ντάουνινγκ στριτ, τον έχουν ήδη προειδοποιήσει ότι αν θέλει να επιβιώσει ως ηγέτης των Συντηρητικών και ως πρωθυπουργός θα πρέπει να εγκαταλείψει άμεσα την ιδέα ενός Brexit χωρίς συμφωνία.

Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Τζόνσον υποσχέθηκε ότι θα φέρει εις πέρας το Brexit στις 31 Οκτωβρίου.

«Θα δραστηριοποιήσουμε τη χώρα. Θα φέρουμε εις πέρας το Brexit στις 31 Οκτωβρίου και θα εκμεταλλευθούμε όλες τις ευκαιρίες που θα φέρει», δήλωσε ο Τζόνσον σε ομιλία του μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This