Σε καραντίνα σύσσωμη η βελγική κυβέρνηση λόγω κρούσματος στον Υπουργό Οικονομικών

Must Read

Η ανακοίνωση πως ο Βέλγος ο Υπουργός Οικονομικών Sven Gatz βρέθηκε θετικός στον ιό, ανάγκασε σύσσωμη την κυβέρνηση των Βρυξελλών να τεθεί σε καραντίνα, καθώς η πλειοψηφία των μελών της είχαν έρθει σε επαφή μαζί του κατά την διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Ήδη οι περισσότεροι έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικούς ελέγχους, με τον υπουργό Υγείας Alain Maron και την υφυπουργό στέγασης και ισότητας Nawal Ben Hamou να είναι οι μόνοι που εξαιρούνται, μέχρι στιγμής, από την καραντίνα, καθώς δεν είχαν επαφή με τον Gatz.

Μάλιστα, η συγκεκριμένα είδηση έρχεται λίγες, μόνο, ώρες μετά από ένα αντίστοιχο περιστατικό στην κυβέρνηση της Βαλλονίας, όπου θετική στον ιό βρέθηκε η Valérie De Bue, η Υπουργός Τουρισμού της γαλλόφωνης επαρχίας. Η De Bue ήρθε σε επαφή με αρκετούς συναδέλφους της την Παρασκευή, καθώς τότε πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας ενός νέου μέλους της Κυβέρνησης.

Κι όλα αυτά, τη στιγμή που ο ρυθμός αύξησης των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στο Βέλγιο επιταχύνεται και πάλι, με την Τετάρτη 07/10 να «δίνει» τον αριθμό-ρεκόρ των 3.577 νέων κρουσμάτων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιστημονικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας Sciensano, γεγονός που «εκτοξεύει» τα συνολικά κρούσματα στη χώρα στα 137.868.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This