Συλλήψεις στο Μίσιγκαν για το σχέδιο επίθεσης και απαγωγής της Κυβερνήτη

Must Read

Δέκα τρεις άνθρωποι εκ των οποίων οι έξι σχετίζονται με την πολιτοφυλακή Wolverine Watchmen συνελήφθησαν, καθώς φέρονται να σχεδίαζαν την απαγωγή της κυβερνήτη του Μίσιγκαν και επίθεση στο κτήριο του Καπιτωλίου, ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές αρχές.

Οι έξι κατηγορήθηκαν για ομοσπονδιακά αδικήματα απαγωγής και τουλάχιστον επτά άλλοι αντιμετωπίζουν πολιτειακές κατηγορίες.

Η ομάδα σχεδίαζε να απαγάγει την Γκρέτσεν Ουίτμερ, Δημοκρατική και συχνό στόχο της οργής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με έγγραφα του FBI που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

«Οι προσπάθειάς μας αποκάλυψαν λεπτομερή σχέδια που θα έθεταν σε κίνδυνο τις ζωές μελών των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, κυβερνητικών αξιωματούχων και του ευρύτερου κοινού», είπε η γενική εισαγγελέας του Μίσιγκαν Ντάνα Νέσελ, κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης του κατηγορητηρίου και πρόσθεσε ότι επτά άλλα άτομα που «συνδέονται» με την ομάδα πολιτοφυλακών των Wolverine Watchmen, κατηγορήθηκαν σύμφωνα με τον αντιτρομοκρατικό νόμο του Μίτσιγκαν.

Ο Άντριου Μπερτζ, εισαγγελέας στο δυτικό τμήμα του Μίσιγκαν, είπε ότι το FBI έμαθε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι μια ομάδα ανθρώπων συζητούσε τη «βίαιη ανατροπή» της κυβέρνησης του Μίσιγκαν. Η ομάδα των έξι μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με την ισόβια κάθειρξη εάν καταδικαστεί με τις κατηγορίες για απόπειρα απαγωγής της Ουίτμερ, σύμφωνα με τον Μπερτζ.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, η γενική εισαγγελέας του Μίσιγκαν είπε ότι το γραφείο της απήγγειλε επιπλέον κατηγορίες σε βάρος των μελών της πολιτοφυλακής Wolverine Watchmen. «Οι συλληφθέντες θεωρούνται ύποπτοι ότι προσπάθησαν να βρουν τις διευθύνσεις των σπιτιών μελών των υπηρεσιών επιβολής του νόμου προκειμένου να τους στοχοθετήσουν, να διατυπώσουν απειλές για βία που στόχευε στο να υποκινήσει έναν εμφύλιο πόλεμο».

Σύμφωνα με τα έγγραφα του FBI, ένας εκ των συλληφθέντων, ο Άνταμ Φοξ είχε αναφέρει επανειλημμένως πως ήθελε να απαγάγει την Ουίτμερ πριν από τις εθνικές εκλογές, ενώ σε  βίντεο σε ιδιωτική ομάδα του Facebook, ο Φοξ αποκαλούσε την Ουίτμερ «τυραννική σκύλα», επειδή είχε περιορίσει την πρόσβαση στα γυμναστήρια λόγω του νέου κορωνοϊού.

Η Γκρέτσεν Ουίτμερ είχε στοχοποιηθεί από τον Τραμπ για τις προσπάθειές της να επιβάλει μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με τον Αμερικανό πρόεδρο να γράφει τον Απρίλιο tweet που έλεγε: «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΟ ΜΙΣΙΓΚΑΝ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This