Η ΕΕ επιβεβαιώνει τον Τραμπ και ζητά μεγαλύτερη διαφάνεια από τον ΠΟΥ

Τονίζονται οι ανεπάρκειες του ΠΟΥ ως προς τη χρηματοδότηση, τη διοίκηση και τις νομικές του εξουσίες

Must Read

Αν και με χαρακτηριστική καθυστέρηση -και ένα χλιαρό αίτημα-, η Ευρωπαϊκή Ενωση αναγνώρισε πόσο δίκιο είχε ο Ντόναλντ Τραμπ όταν εγκαλούσε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για κακή διαχείριση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού!

Οι Βρυξέλλες ζήτησαν από τον οργανισμό του ΟΗΕ μεγαλύτερη διαφάνεια σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθούν οι χώρες για να γνωστοποιήσουν υγειονομικές κρίσεις εν τη γενέσει τους.

Με μία πρόταση που συνέταξε η γερμανική κυβέρνηση -έπειτα από συνομιλίες με άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε.- τονίζονται οι ανεπάρκειες του ΠΟΥ ως προς τη χρηματοδότηση, τη διοίκηση και τις νομικές του εξουσίες. Το έγγραφο καλεί τον οργανισμό να υιοθετήσει μέτρα που θα ενισχύσουν «τη διαφάνεια ως προς τη συμμόρφωση των κρατών» με τις διεθνείς υγειονομικές ρυθμίσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κατηγορήσει τον ΠΟΥ για υπερβολικά στενές σχέσεις με την Κίνα στην πρώτη φάση της επιδημίας, ωστόσο όταν ο Τραμπ δήλωνε ότι οι ΗΠΑ θα τερματίσουν τη συμμετοχή τους στον οργανισμό καθώς και τη χρηματοδότησή του ήταν μόνος απέναντι στην παγκόσμια κοινότητα. Ο ΠΟΥ απέφυγε να σχολιάσει την πρόταση της Ε.Ε., στάση που κράτησαν επίσης το Βερολίνο και το Πεκίνο.

Το μομέντουμ πάντως είναι κρίσιμο, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι εδώ και είναι δριμύτερο από το πρώτο τουλάχιστον στην Ευρώπη, όπου τα περιοριστικά μέτρα πολλαπλασιάζονται.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This