Ο πλανήτης σε… φουρτούνα: Πάνω από 500.000 κρούσματα σε 24 ώρες!

Στην Ευρώπη, τα κρούσματα διπλασιάστηκαν μέσα σε δύο εβδομάδες

Must Read

Για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας, τα κρούσματα κορωνοϊού παγκοσμίως ξεπέρασαν την Τετάρτη τις 500.000 μέσα σε μία ημέρα! Μάλιστα, αυξήθηκαν κατά σχεδόν 25% μέσα σε διάστημα μικρότερο των δύο εβδομάδων.

Μόλις την περασμένη Παρασκευή είχαν καταγραφεί, για πρώτη φορά, πάνω από 400.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε μία ημέρα. Μέχρι σήμερα, από την αρχή της πανδημίας, έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό 44,7 εκατομμύρια άνθρωποι και από αυτούς 1,17 εκατομμύριο πέθαναν.

Τα δύο τρίτα των κρουσμάτων (66%) και πάνω από τρεις στους τέσσερις θανάτους (76%) έχουν καταγραφεί στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και τη Λατινική Αμερική.

Στην Ευρώπη, τα κρούσματα διπλασιάστηκαν μέσα σε δύο εβδομάδες και την Τετάρτη ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα 250.000 μέσα σε μία ημέρα, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters. Συνολικά τα κρούσματα ανέρχονται στα 9,5 εκατομμύρια και οι θάνατοι στους 261.000.

Οι ΗΠΑ, με τα 8,9 εκατομμύρια κρούσματα συνολικά και τους περίπου 228.000 θανάτους, κατά μέσο όρο ανακοινώνουν περίπου 75.000 νέες μολύνσεις την ημέρα και οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι οι νεκροί μπορεί να φτάσουν ακόμη και το μισό εκατομμύριο μέχρι τον Φεβρουάριο, εκτός και αν σχεδόν όλοι οι Αμερικανοί αρχίσουν να φορούν μάσκα.

Η Ασία ξεπέρασε τα 10 εκατομμύρια μολύνσεις, με την Ινδία να αναφέρει κατά μέσο όρο 48.000 νέα κρούσματα την ημέρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This