Συνεχίζεται η κατάρρευση της τουρκικής λίρας και αυτό κάνει τον Ερντογάν ακόμα πιο επικίνδυνο

Must Read

Η τουρκική οικονομία έχει πλέον χρεοκοπήσει και στηρίζεται αποκλειστικά στις ενέσεις ρευστότητας από το Κατάρ, το Κουβέιτ και τα κλεμμένα της Λιβύης.

Το γεγονός ότι η λίρα γκρεμίζεται έναντι του δολαρίου, κάνει τον Ερντογάν ακόμα πιο επικίνδυνο. Διεθνείς αναλυτές θεωρούν δεδομένο ότι ο Ερντογάν είναι ικανός να προκαλέσει πολεμική σύρραξη, γενικευμένη μάλιστα, σε αντίθεση με τα πολεμικά μέτωπα που ήδη διατηρεί, προκειμένου να καλύψει την οικονομική κατάρρευση.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο πρέπει να είμαστε σε συνεχή επιφυλακή. Δεν υπάρχει ούτε περιθώριο διαλόγου, ούτε περιθώριο καλής θέλησης. Εάν διαβάσουμε προσεκτικά τις παρεμβάσεις του Ερντογάν, κάνει το παν για να τορπιλίσει οποιαδήποτε δυνατότητα διαλόγου με την Ελλάδα αλλά και τον κόσμο ολόκληρο. Το χαρτί του πολέμου το κρατά στο χέρι και είναι βέβαιο ότι θα το χρησιμοποιήσει εάν η χώρα κηρυχθεί επισήμως σε πτώχευση.

Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι ο Ερντογάν θα προτιμήσει να στείλει το λαό του σε ένα ευρύ μέτωπο πολεμικής σύρραξης, από το να τον δει στους δρόμους, να τον ανατρέπει και να τον οδηγεί στο ικρίωμα. Όπως έγινε με τον Μεντερές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This