Τετάρτη 16/6/2021

Η Β. Κορέα φτιάχνει υποβρύχιο με δυνατότητα εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων

Για να έχει πολλά κουμπιά να πατήσει ο Κιμ

Το καθεστώς του Κιμ Γιόνγκ Ουν συνεχίζει να δείχνει να δόντια του στον τομέα των στρατιωτικών εξοπλισμών, αποτελώντας διαρκή απειλή για τους γείτονές του.

Αυτό προκύπτει από τη δήλωση που έκανε Νοτιοκορεάτης βουλευτής έπειτα από κεκλεισμένων των θυρών ενημέρωση από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Σεούλ, καθώς τόνισε πως η Βόρεια Κορέα κατασκευάζει δύο νέα υποβρύχια, περιλαμβανομένου ενός το οποίο μπορεί να εκτοξεύει βαλλιστικούς πυραύλους!

«Ένα από τα υποβρύχια που κατασκευάζει η Βόρεια Κορέα μπορεί να μεταφέρει έναν εκτοξευόμενο από υποβρύχιο βαλλιστικό πύραυλο (SLBM)», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Reuters ο Χα Τάε-κεούνγκ, βουλευτής αντιπολιτευόμενου κόμματος στην κοινοβουλευτική επιτροπή για τις υπηρεσίες πληροφοριών. Σημειώνοντας ότι «το ένα είναι ένα τροποποιημένο Romeo Class και το άλλο ένα μέσου-μεγάλου μεγέθους».

Η Βόρεια Κορέα υπόκειται σε κυρώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ από το 2006 για το πυρηνικό πρόγραμμά της και το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων της.

Η Πιονγκγιάνγκ αποκάλυψε 76 διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους εννέα διαφορετικών τύπων στη φετινή στρατιωτική παρέλαση της 10ης Οκτωβρίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ