Αδιαμφισβήτητος «νικητής» στις ΗΠΑ ο κορωνοϊός – Νέο ρεκόρ κρουσμάτων, θετικός και ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου

Είκοσι από τις 50 Πολιτείες των ΗΠΑ κατέγραψαν αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων

Must Read

Οι ΗΠΑ που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο, κατέγραψαν την Παρασκευή νέο ρεκόρ ημερήσιων νέων κρουσμάτων, με τον Τζο Μπάιντεν να δεσμεύεται να αντιμετωπίσει την πανδημία «από την πρώτη ημέρα» της προεδρίας του.

Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται στις ΗΠΑ με ραγδαίους ρυθμούς, με τη χώρα να έχει καταγράψει μέχρι στιγμής 236.025 θανάτους, τους περισσότερους παγκοσμίως. Συνολικά 127.021 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν χθες από το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Βέβαιος για τη νίκη του απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ, ο Μπάιντεν δεσμεύθηκε να θέσει σε εφαρμογή «ήδη από την πρώτη ημέρα» της προεδρίας του το σχέδιο δράσης κατά της πανδημίας. «Αυτό δεν θα σώσει τις ζωές που έχουν ήδη χαθεί, αλλά θα σώσει ζωές τους επόμενους μήνες».

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Μαρκ Μέντοους, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και προστίθεται στους δεκάδες υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου που έχουν μολυνθεί από τον Οκτώβριο.

Όπως έγραψε η Washington Post, ο 61χρονος Μέντοους παρίστατο τα ξημερώματα της Τετάρτης σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο με τη συμμετοχή περίπου 150 ανθρώπων για την πρώτη δημόσια δήλωση του Τραμπ αφού έκλεισαν οι κάλπες για τις προεδρικές εκλογές.

Ο ιός εξαπλώνεται στις μεσοδυτικές πολιτείες

Είκοσι από τις 50 Πολιτείες των ΗΠΑ κατέγραψαν αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων χθες, όπως και την Πέμπτη, όταν ο συνολικός αριθμός ημερήσιων, νέων μολύνσεων ξεπέρασε τις 120.000 για πρώτη φορά.

Οι μεσοδυτικές πολιτείες παραμένουν αυτές που επηρεάζονται περισσότερο από την πανδημία, βάσει των νέων κρουσμάτων ανά αριθμό κατοίκων.

Το Ιλινόι κατέγραψε περισσότερα από 10.000 νέα κρούσματα σε διάστημα 24 ωρών, ενώ αυξήσεις ρεκόρ στις ημερήσιες μολύνσεις καταγράφηκαν και στην Ιντιάνα, το Κάνσας, τη Μινεσότα, το Μιζούρι, τη Νεμπράσκα, τη Βόρεια Ντακότα, το Οχάιο και το Ουισκόνσιν.

Ρεκόρ νέων κρουσμάτων αναφέρθηκε και στο Άρκανσο, το Κολοράντο, το Άινταχο, το Μέιν, τη Νεβάδα, το Νέο Μεξικό, τη Βόρεια Καρολίνα, το Ρόουντ Άιλαντ, τη Γιούτα, την Ουάσινγκτον και το Γουαϊόμινγκ.

Κάποιες πόλεις και Πολιτείες έχουν επιβάλει περιορισμούς στις μετακινήσεις των κατοίκων και στις δημόσιες συγκεντρώσεις προκειμένου να ανασχέσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού, αλλά οι αμερικανικές αρχές δεν έχουν αναλάβει μέτρα σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Σε 17 πολιτείες δεν απαιτείται η χρήση μάσκας.

Στο μεταξύ ο αριθμός των νοσηλευομένων λόγω covid-19 στις ΗΠΑ σημείωσε άνοδο για 12η συνεχή ημέρα, ξεπερνώντας τις 54.500.

Το Τέξας ανακοίνωσε περισσότερο από το 10% των μολύνσεων που καταγράφηκαν στις ΗΠΑ, περίπου 9.000 νέα κρούσματα και οδεύει να γίνει η πρώτη πολιτεία που θα ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο κρούσματα covid-19.

Οι θάνατοι λόγω κορονοϊού επίσης σημειώνουν αύξηση, αλλά πιο αργή από τα κρούσματα. Κατά μέσο όρο στις ΗΠΑ καταγράφονται 880 θάνατοι από covid-19 ημερησίως, άνοδος περίπου 10% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This