Πρόεδρος Αρτσάχ: «Έχουμε ένα όνειρο και χρειαζόμαστε αλληλεγγύη»

Νηφαλιότητα, ενότητα και αλληλεγγύη ζήτησε ο Πρόεδρος του Ναγκόρνο Καραμπάχ από τον αρμενικό λαό

Must Read

«Οι μάχες γίνονταν 2-3 χιλιόμετρα μακριά από το Στεπανακέρτ (πρωτεύουσα του Ναγκόρνο Καραμπάχ). Εάν επιτρεπόταν η συνέχιση των εχθροπραξιών, θα είχαμε χάσει ολόκληρο το Αρτσάχ», δήλωσε ο πρόεδρος, Arayik Harutyunyan, σε τηλεοπτικό του μήνυμα, μετά την ανακοίνωση τερματισμού του πολέμου.

Είπε ότι οι συνέπειες θα ήταν μη αναστρέψιμες για τους στρατιώτες που πολεμούσαν ηρωικά για 43 ημέρες. Σύμφωνα με τον Harutyunyan, για μερικές μέρες η αρμενική πλευρά είχε καταφέρει να υπερασπιστεί εαυτόν από τα drones, αλλά τις τελευταίες δύο ημέρες ο εχθρός προκάλεσε μεγάλες απώλειες στα στρατεύματα των Αρμενίων με νέα drones και νέες τεχνολογίες.

«Γιατί αποτύχαμε να πετύχουμε; Όλοι μας θα απαντήσουμε, ναι, όλοι μας γιατί γνωρίζαμε ότι ο στρατός μας είχε ανάγκες», είπε ο Πρόεδρος του Αρτσάχ, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι παρόλα αυτά, τα στρατεύματα αντιστέκονταν.

«Δεν πολεμούσαμε μόνο το Αζερμπαϊτζάν. Σίγουρα όχι μόνο Τούρκοι αξιωματικοί ή στρατιωτικός εξοπλισμός συμμετείχαν στις εχθροπραξίες. Τούρκοι στρατιώτες, τρομοκράτες και  μισθοφόροι συμμετείχαν σίγουρα», είπε.

Ο Harutyunyan υπενθύμισε ότι είχε καλέσει πολλές φορές τους συμπατριώτες του λέγοντας ότι ήταν αναγκαίοι: «Έχουμε χάσει τον κύριο έλεγχο του Shushi από τις 5 Νοεμβρίου, αλλά τον χάσαμε εντελώς στις 7 Νοεμβρίου. Δεν θέλαμε να πιστέψουμε ότι χάσαμε εντελώς την πατρίδα, δεν θέλαμε να πιστέψουμε ότι ήταν αδύνατο να πολεμήσουμε με τους ήδη διαθέσιμους πόροι – ανθρώπινους και στρατιωτικούς πόρους», είπε.

Ο Πρόεδρος του Αρτσάχ διαβεβαίωσε ότι από καιρό προσπαθούσαν να το συζητήσουν και να το αποτρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά έγινε αδύνατο.

«Όλα είναι μπροστά μας! Το Αρτσάχ, το αρμενικό έθνος, η Αρμενία είχε πολύ δύσκολες μέρες στην ιστορία, αλλά καταφέραμε να πάρουμε μερικές σοφές αποφάσεις, να ακολουθήσουμε το σωστό δρόμο, για να πετύχουμε. Και ποιος είπε ότι είναι το τέλος όλων; Αυτή είναι η αρχή. Θα έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε μια πιο νηφάλια απόφαση, γι ‘αυτό χρειαζόμαστε αλληλεγγύη, πρώτα απ’ όλα στην Αρμενία, στο Αρτσάχ, μεταξύ του αρμενικού λαού», δήλωσε.

«Η απογοήτευση και ο πανικός ήταν ο μεγαλύτερος αντίπαλός μας. Τα εθνικά προβλήματα είναι ακόμα μπροστά, το όραμά μας δεν έχει ξεθωριάσει, αντίθετα, έχουμε ένα όνειρο, έχουμε μια ονειρεμένη πατρίδα, γι ‘αυτό πρέπει να διατηρήσουμε την αλληλεγγύη, να αποφύγουμε εξελίξεις που δεν ταιριάζουν στο αρμενικό έθνος. Έχουμε ευκαιρίες να λαμβάνουμε πολιτισμένες αποφάσεις, να διεξάγουμε συζητήσεις. Όλα μόλις ξεκινούν, δεν έχουμε χάσει, όλα είναι μπροστά, πρέπει να σκεφτούμε, να σκεφτούμε, να ξανασκεφτούμε, να αξιολογήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις», κατέληξε ο Harutyunyan.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This