Τουλάχιστον 115 οι αγνοούμενοι από το ναυάγιο στη Λιβύη

Must Read

Τουλάχιστον 110 άνθρωποι αγνοούνται από το πολύνεκρο ναυάγιο που έγινε στ’ ανοικτά της Λιβύης κοντά στην πόλη Αλ Χομς, με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών να τη χαρακτηρίζει ως τη «χειρότερη» του είδους αυτού που έχει συμβεί.

Σύμφωνα με μια εκπρόσωπο του γραφείου του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στη Λιβύη, 145 μετανάστες διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στη Χομς. Ορισμένοι επιζήσαντες ανέφεραν πως ακόμη 150 μετανάστες επέβαιναν στο δικό τους πλεούμενο.

Ο Αγιούμπ Κάσεμ, εκπρόσωπος του πολεμικού ναυτικού της Λιβύης, από τη δική του πλευρά ανέφερε πως «διασώθηκαν 134 μετανάστες και ανασύρθηκε ένα πτώμα, ενώ άλλοι 115 μετανάστες αγνοούνται». Στους διασωθέντες συγκαταλέγονται πολίτες της Ερυθραίας, του Σουδάν αλλά και Παλαιστίνιοι, που επρόκειτο να μεταφερθούν σε «κέντρα υποδοχής», πρόσθεσε.

Ο Ζουλιάν Ρεκμάν, ο επικεφαλής της αποστολής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για τη Λιβύη, που έχει την έδρα της στην Τύνιδα, σύμφωνα με το ΑΠΕ ανέφερε ότι διασωθέντες είπαν πως αυτοί που τους βοήθησαν αρχικά ήταν ψαράδες και όχι η λιβυκή ακτοφυλακή.

«Οι άνθρωποι ήταν σε κατάσταση σοκ. Ένας άνδρας που τον έβγαλαν από το νερό ενώ πνιγόταν είδε όλη του την οικογένεια να χάνεται», δήλωσε και πρόσθεσε πως έχουν σωθεί ελάχιστα παιδιά: «Προφανώς, πολλά άλλα χάθηκαν».

Το νέο ναυάγιο αυξάνει τον απολογισμό των θυμάτων στη Μεσόγειο φέτος σε πάνω από 600 νεκρούς και σημαίνει πως το 2019 οδεύει για γίνει η έκτη συναπτή χρονιά που θα καταγραφούν πάνω από 1.000 στο πλαίσιο της κρίσης των προσφύγων και των μεταναστών, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This