Μπουρλά για Θεσσαλονικείς: «Να φοράνε μάσκες και θα έρθουν καλύτερες μέρες»

«Υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ, τώρα που ξέρουμε ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό»

Must Read

Στη συνεργασία του με τον Ugur Sahin αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της Pfizer Αλβέρτος Μπουρλά, στο πλαίσιο αποκλειστικής συνέντευξης που παραχώρησε στο ελληνικό ραδιόφωνο της Νέας Υόρκης, Cosmos FM, σχολιάζοντας ότι «θα είναι θαυμάσιο μήνυμα αν ένας Έλληνας και ένας Τούρκος σώσουν τον κόσμο».

Ο Ugur Sahin δεν είναι άλλος από τον επικεφαλής (μαζί και με τη σύζυγό του, Ozlem Tureci) της BioNTech, της Γερμανικής εταιρείας, δηλαδή, με την οποία συνεργάζεται η Pfizer για την παραγωγή του πολυσυζητημένου εμβολίου για προστασία από την ασθένεια Covid-19.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στο χρονοδιάγραμμα του εν λόγω εμβολίου, ο Έλληνας CEO είπε πως «για την ευρεία κατανάλωση ο καθένας να μπορεί να πηγαίνει στο γιατρό, στο φαρμακείο για να προμηθευτεί τα εμβόλια, πιστεύω ότι θα γίνει κατά τα μέσα του 2021», αποκαλύπτοντας ότι, όταν πληροφορήθηκε την Κυριακή 8 Νοεμβρίου για την πλέον του 90% αποτελεσματικότητα του εμβολίου «ένιωσα τεράστια ανακούφιση. Τα πράγματα που μπορούσαν να επηρεαστούν ήταν πολλά και δεν αφορούσαν μόνο εμένα ή την Pfizer, αλλά αφορούσαν όλο τον κόσμο».

Αναφερόμενος στην ταχύτητα με την οποία εξελίχθηκαν οι έρευνες, ο κ. Μπουρλά είπε ότι αυτό οφείλεται αφενός στο ότι πολλές φάσεις έγιναν παράλληλα και όχι διαδοχικά και αφετέρου στο ότι δεν πήρε η Pfizer οικονομική βοήθεια από το Αμερικανικό Κράτος, με αποτέλεσμα να μην χαθεί χρόνος σε γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Μέχρι στιγμής έχουν δεσμευθεί 2 δισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που «εμπεριέχει τεράστιο ρίσκο, αλλά εμπεριέχει και τεράστια ανταμοιβή και η ανταμοιβή ήταν ότι μπορέσαμε να το πραγματοποιήσουμε σε μήνες», εννοώντας, βέβαια, ότι κανονικά μια τέτοια προσπάθεια θα χρειαζόταν χρόνια.

«Συμβολικά θαυμάσιο»

Για το συμβολισμό ότι ένας Έλληνας και ένα ζεύγος Τούρκων ηγούνται των δύο συνεργαζόμενων εταιρειών που αναπτύσσουν το συγκεκριμένο εμβόλιο, και στην ερώτηση αν η επιστήμη τελικά μας ενώνει, απάντησε χαρακτηριστικά: «Ναι, πιστεύω η επιστήμη μας ενώνει και όχι μόνο η επιστήμη, υπάρχουν πολλά περισσότερα που μας ενώνουν, παρά που μας χωρίζουν. Είναι συμβολικά θαυμάσιο το ότι έτυχε ο Ugur να είναι Τούρκος και εγώ να είμαι Έλληνας».

Ο Αλβέρτος Μπουρλά τόνισε, επίσης, ότι έχει ισχυρούς δεσμούς με την Ελλάδα, καθώς εκεί γεννήθηκε, μεγάλωσε, σπούδασε και ερωτεύτηκε και πως ανησυχεί για την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο. «Εγώ είμαι Εβραίος στο θρήσκευμα, ο Ugur είναι Μουσουλμάνος, αλλά αυτό δε μας εμπόδισε καθόλου να αγκαλιάσουμε ο ένας τον άλλον και το μόνο πράγμα που είπαμε όταν αρχίσαμε να μιλάμε είναι ακριβώς το ότι θα είναι θαυμάσιο μήνυμα αν ένας Έλληνας και ένας Τούρκος σώσουν τον κόσμο», είπε σχετικά.

Σε ερώτηση, τέλος, για το μήνυμα που στέλνει στην πατρίδα του τη Θεσσαλονίκη που εδώ και εβδομάδες βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, απάντησε: «Να προσέχουν πάρα πολύ. Νομίζω ότι υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ, τώρα που ξέρουμε ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό, αλλά, μέχρι να μπορέσουν να έρθουν τα εμβόλια σε αρκετές ποσότητες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, να παρακολουθούν τα μέτρα που συνιστούν υγειονομικές αρχές, να φοράνε τις μάσκες τους και θα έρθουν πολύ καλύτερες μέρες. Συντομότερα από ό,τι φαίνεται τώρα, μέσα στην μαυρίλα που ζούμε».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This