Κυριακή 13/6/2021

Μπουρλά: Φανερά… ανακουφισμένος, μιλά για την ιστορική αίτηση των Pfizer & BioNTech για την έγκριση του εμβολίου (video)

Το αίτημα για κατεπείγουσα αδειοδότηση του εμβολίου είναι στα χέρια της FDA

Στην ιστορική, από κάθε άποψη, αίτηση της Pfizer και της BioNTech για κατεπείγουσα άδεια στο εμβόλιο που ετοίμασαν για τον κορωνοϊό, αναφέρεται ο CEO της Pfizer, Αλβέρτος Μπουρλά, μέσω ενός βίντεο, όπου, μεταξύ άλλων, δηλώνει… ανακουφισμένος!  

«Με μεγάλη υπερηφάνεια και χαρά -και λίγη ανακούφιση- μπορώ να πω ότι το αίτημά μας για κατεπείγουσα αδειοδότηση του εμβολίου μας ενάντια στον κορωνοϊό είναι τώρα στα χέρια της FDA (σ.σ. Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ).

Αυτή είναι μια ιστορική μέρα, μια ιστορική μέρα για την επιστήμη και για όλους μας. Χρειάστηκαν μόνο 248 μέρες για να φτάσουμε -από την ημέρα που ανακοινώσαμε τα πλάνα μας να συνεργαστούμε με την BioNTech- στην ημέρα που καταθέσαμε την αίτησή μας.

Λειτουργήσαμε με απίστευτη ταχύτητα στο πρόγραμμα κλινικών δοκιμών μας, από τον σχεδιασμό μέχρι την κατάθεση μιας αίτησης σύμφωνης με το ρυθμιστικό πλαίσιο, ενώ πάντα διατηρούσαμε την προσήλωσή μας στην ασφάλεια.

Τόσα πολλά συνέβησαν για να φτάσουμε εδώ: Πρόοδος στην τεχνολογία, εξαιρετικές συνεργασίες, χιλιάδες θαρραλέοι εθελοντές σε όλο τον κόσμο και φυσικά οι συνάδελφοι με κίνητρο τον σκοπό μας κι από τις δύο εταιρείες», αναφέρει στο μήνυμά του ο Μπουρλά.

Διαβάστε επίσης: Μπήκαν οι υπογραφές ανάμεσα σε ΕΕ και BioNTech/Pfizer για τη διάθεση του εμβολίου

  • Δείτε τη σχετική ανάρτηση:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ