Τετάρτη 23/6/2021

Οι Τούρκοι «σκύλιασαν» με την απόπειρα νηοψίας επειδή ο διοικητής είναι Έλληνας

Μη χάσει Τούρκος απόστρατος: «Να κάνουμε αντίποινα με νηοψίες σε ελληνικά και γερμανικά εμπορικά πλοία»

Η αντίδραση των τουρκικών ΜΜΕ και δη των σκληροπυρηνικών, αποδεικνύει ότι ο μόνος λόγος που η Τουρκία αντέδρασε με τόση λύσσα στη νηοψία που επιχείρησε γερμανική φρεγάτα σε τουρκικό φορτηγό πλοίο με κατεύθυνση τη Λιβύη, είναι επειδή οι δυνάμεις της επιχείρησης IRINI έχουν Έλληνα διοικητή (ανώτερος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού Θεόδωρος Μικρόπουλος).

Πόσο μάλλον από τη στιγμή που το γερμανικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε ότι όσο πρόλαβαν οι Γερμανοί στρατιώτες να ελέγξουν το τουρκικό πλοίο, δεν βρήκαν τίποτα επιλήψιμο. Άρα, αν υποθέσουμε ότι όντως δεν μετέφερε παράνομο οπλισμό στη Λιβύη και δεχθούμε τα στοιχεία των Γερμανών, γιατί τόση φασαρία από πλευράς Τουρκίας; Ας άφηναν τον έλεγχο να είχαν και να λέγανε κιόλας.

Την απάντηση έδωσε ο απόστρατος ναύαρχος Τζεμ Γκιουρτενίζ στο Veryansin TV: «Ήταν μια εχθρική πράξη εναντίον της Τουρκίας, μια πειρατική ενέργεια για την οποία ευθύνονται Έλληνες και Γερμανοί. Η στάση της Γερμανίας ήταν καθοριστική και οι Έλληνες περίμεναν μια τέτοια στιγμή».

Ο Γκιουρντίζ, ζήτησε μάλιστα από την Άγκυρα να συνοδεύουν εφεξής τουρκικές φρεγάτες τα εμπορικά πλοία προς τη Λιβύη και προειδοποίησε με αντίποινα: «Το κουτί της Πανδώρας έχει ανοίξει. Μετά το περιστατικό αυτό Γερμανία και Ελλάδα θα πρέπει να σκέφτονται δύο φορές. Να κάνουμε αντίποινα με νηοψίες του τουρκικού στόλου σε ελληνικά και γερμανικά εμπορικά πλοία, που πλέον στη Μαύρη Θάλασσα, στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και το Βόσπορο».

«Πρόκληση από τον Έλληνα διοικητή στην Ανατολική Μεσόγειο», είναι ο τίτλος του trthaber για το θέμα: «Το πλοίο μπλοκαρίστηκε κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου από μια γερμανική φρεγάτα που συμμετέχει στην επιχείρηση Ειρήνη με εντολή του Έλληνα διοικητή», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ