Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Η Τουρκία στήνει παρατηρητήρια σε Αν. Μεσόγειο και κατεχόμενα για να παρακολουθεί τα πλοία

Σαθμοί παρακολούθησης της θαλάσσιας κυκλοφορίας, μάλιστα!

Νέες τουρκικές κινήσεις έρχονται στο προσκήνιο μετά την απόπειρα νοηψίας γερμανική φρεγάτας σε τουρκικό φορτηγό πλοίο που πήγαινε στη Λιβύη και τις έντονες διαμαρτυρίες της Άγκυρας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Yeni Safak, η τουρκική εταιρεία Havelsan θα φτιάξει σταθμούς παρακολούθησης της θαλάσσιας κυκλοφορίας στα κατεχόμενα και την Ανατολική Μεσόγειο. Έτσι, θα γνωρίζει αμέσως που βρίσκεται κάθε πλοίο στην περιοχή.

[Η HAVELSAN είναι μια τουρκική εταιρεία λογισμικού και συστημάτων με επιχειρηματική παρουσία στον τομέα της άμυνας και της πληροφορικής. Έχει την έδρα της στην Άγκυρα, με θυγατρικές εταιρείες και γραφεία σε όλη την Τουρκία και το εξωτερικό.]

Σύμφωνα με το φερέφωνο του Ερντογάν, το σύστημα των υπηρεσιών παρακολούθησης θα είναι έτοιμο την επόμενη χρονιά και θα περιλαμβάνει ένα σύστημα υπηρεσιών κυκλοφορίας πλοίων που θα αποτελείται από ένα κέντρο υπηρεσιών και δύο σταθμούς παρακολούθησης.

Το δεύτερο σύστημα υπηρεσιών (αφού το πρώτο θα είναι στα κατεχόμενα) θα ενσωματωθεί στο αντίστοιχο που βρίσκεται στη Μερσίνα και από εκεί, σε συνεργασία με το κέντρο του συστήματος στην Άγκυρα, η Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο θα ενημερώνεται αμέσως για κάθε πλοίο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ