Οι Ισραηλινοί ξεσκεπάζουν την πανευρωπαϊκή δράση της ΜΙΤ: Στρατολογεί πράκτορες ανάμεσα σε φοιτητές και μετανάστες

Τα τουρκικά πλοκάμια είναι πολλά...

Must Read

Η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών στρατολογεί μαθητές και φοιτητές μέσω προγραμμάτων υποτροφιών καθώς και μέσω πολιτιστικών οργανισμών. Οι πράκτορές της δραστηριοποιούνται κυρίως στη Γερμανία, την Αυστρία και τη Γαλλία.

Σύμφωνα με την ισραηλινή ιστοσελίδα israeldefense.co.il, η ΜΙΤ εργάζεται σε ολόκληρη την Ευρώπη για να στρατολογήσει πράκτορες από τις τουρκικές ομάδες μεταναστών (περισσότεροι από πέντε εκατομμύρια Τούρκοι μετανάστες ζουν τώρα στην Ευρώπη). Διευθύνει ιδιωτικούς οργανισμούς, οι οποίοι τη βοηθούν στον εντοπισμό και τον έλεγχο υποψηφίων, οι οποίοι θα εκπαιδευτούν και θα λειτουργούν υπό τη MIT ως πράκτορες.

Οι οργανισμοί που βοηθούν τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είναι κυρίως εκείνες που υποστηρίζουν και βοηθούν μουσουλμανικές, τουρκικές και μη τουρκικές κοινότητες σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο, καθώς και άλλες οργανώσεις που παρέχουν ανθρωπιστικές υπηρεσίες, θρησκευτικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές υπηρεσίες σε μουσουλμανικούς πληθυσμούς γενικά και ιδίως πληθυσμούς μεταναστών.

Μεταξύ των κύριων ενώσεων που βοηθούν είναι η TIKA (Τουρκικός Οργανισμός Ανάπτυξης και Συνεργασίας), η οποία δραστηριοποιείται επίσης στο Ισραήλ και ειδικά στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, το YTB (Προεδρία για τους Τούρκους στο Εξωτερικό και Σχετικές Κοινότητες), ο τουρκικός Οργανισμός Διασποράς (που χρησιμοποιείται από την τουρκική κυβέρνηση ως πολιτιστικό… μακρύ χέρι), το Ινστιτούτο Ερευνών Yunus Emre και το Ίδρυμα Maarif.

Σύμφωνα με διάφορες μαρτυρίες, η τουρκική αντικατασκοπεία λειτουργεί κυρίως στη Γερμανία, την Αυστρία και τη Γαλλία, όπου πολλοί πράκτορες χρησιμοποιούν ως κάλυψη πολιτιστικούς οργανισμούς και οργανισμούς βοήθειας όπως οι YTB και TIKA. Ο τρόπος στρατολόγησης πρακτόρων για τη MIT είναι πρώτα με την πρόσληψή τους ως προσωρινών εργαζομένων για φιλανθρωπικούς και πολιτιστικούς οργανισμούς και μετά από μια χρονική περίοδο όπου ολοκληρώνουν διάφορες δοκιμαστικές αποστολές, η ΜΙΤ απευθύνεται άμεσα σε αυτούς και τους προσλαμβάνει στις τάξεις της με ιδεολογικό και θρησκευτικό φάκελο.

Μια άλλη πλατφόρμα που αποκαλύφθηκε για την εύρεση και πρόσληψη πρακτόρων από τη MIT μεταξύ των τουρκικών κοινοτήτων σε αρκετές χώρες της Κεντρικής Ευρώπης είναι μέσω οργανισμών που βοηθούν χιλιάδες Τούρκους φοιτητές που στέλνονται από την Τουρκία να σπουδάσουν στα καλύτερα πανεπιστήμια και εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ευρώπη. Μια τέτοια οργάνωση είναι η Uluslararası Öğrenci ve Öğrenci Aktivitelerini Destekleme Derneği, η οποία λειτουργεί στην Αυστρία.

Τα ανώτερα μέλη του οργανισμού είναι κοντά στον Ερντογάν και την οικογένειά του και κατέχουν βασικές θέσεις σε όλα τα κυβερνητικά ιδρύματα και οργανισμούς ασφαλείας στη χώρα. Το YTB απασχολεί επίσης πολλούς Τούρκους φοιτητές, οι οποίοι έχουν σπουδάσει σε πανεπιστήμια της Ευρώπης και τους βοηθά με υποτροφίες. Το YTB λαμβάνει οικονομική υποστήριξη από την κυβέρνηση Ερντογάν ύψους περίπου 37 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως. Το 2020, ο οργανισμός χορήγησε υποτροφίες σε 2.500 Τούρκους φοιτητές που σπουδάζουν σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες (συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Κεντρικής Ευρώπης και των Βαλκανίων), από τους οποίους κάποιοι προσλήφθηκαν ως πράκτορες της MIT.

Οι νεοσύλλεκτοι, είτε είναι μαθητές είτε μέρος των μεταναστευτικών κοινοτήτων σε ευρωπαϊκές χώρες, μπορεί να έχουν μια σειρά από βασικά καθήκοντα. Το πρώτο καθήκον είναι η συγκέντρωση πληροφοριών σχετικά με κρατικές ή στρατιωτικές υποδομές, είτε πρόκειται για περιστασιακή συγκέντρωση είτε για τακτική συγκέντρωση. Το δεύτερο καθήκον είναι να συγκεντρώσουν πολιτικές πληροφορίες στις τουρκικές κοινότητες εξόριστων σχετικά με ανατρεπτική δραστηριότητα εναντίον του Ερντογάν ή πληροφοριών για όσους υποστηρίζουν το κίνημα του Γκιουλέν.

Το άλλο καθήκον αυτών που στρατολογούνται στη MIT από τις κοινότητες των εξόριστων, είναι να δημιουργήσουν και να προετοιμάσουν επιχειρησιακές υποδομές, με οργανισμούς βοήθειας και πολιτιστικούς οργανισμούς, μαζί με πράκτορες που εργάζονται για την ίδρυση εταιρειών, ενοικίαση επιχειρησιακών διαμερισμάτων, απόκτηση ασφαλούς επικοινωνίας και πολλά άλλα.

Οι δραστηριότητες των πρακτόρων και των οργανώσεων κάλυψης καθίστανται δυνατές μέσω χρηματοδότησης από δύο τουρκικές τράπεζες, των Vakıfbank και Ziraat, οι οποίες μεταφέρουν χρήματα σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και οργανισμούς υπό την κάλυψη φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων και κοινοτικής ανάπτυξης. Άλλα κεφάλαια που χρησιμοποιούνται για επιχειρησιακές δραστηριότητες μεταφέρονται ως μετρητά μέσω ταχυμεταφορών και διπλωματικού ταχυδρομείου μέσω της Turkish Airlines.

Η MIT εργάζεται σε όλα τα μέτωπα για να αποκτήσει στρατιωτικές και πολιτικές πληροφορίες. Είναι ένας καλολαδωμένος χρηματοδοτούμενος οργανισμός που λειτουργεί κρατικές και οικονομικές υποδομές και εκμεταλλεύεται την τουρκική ιδεολογία και τον εθνικισμό μαζί με την εγγύτητά του με το Ισλάμ, για την παραγωγή μεγάλων δικτύων πρακτόρων και ακτιβιστών σε όλη την Ευρώπη, που λειτουργούν υπό νόμιμη πολιτιστική, ακαδημαϊκή και θρησκευτική κάλυψη.

Τα τελευταία χρόνια και με την εφαρμογή των στρατηγικών σχεδίων του Ερντογάν (όπως το δόγμα της «γαλάζιας πατρίδας»- Mavi Vatan) και τις κλιμακωτές συγκρούσεις με την Ελλάδα, την Αίγυπτο, τη Γαλλία, τη Ρωσία και άλλες χώρες, η ΜΙΤ έχει γίνει ακόμη πιο σημαντική και έχει αρχίσει να ενεργεί πιο επιθετικά και δημιουργικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This