Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

Παγκόσμιος θρήνος για τον θάνατο του θρυλικού «Darth Vader»

Έφυγε από την ζω σε ηλικία 85 ετών ο David Prowse, ο ηθοποιός που υποδύθηκε για πρώτη φορά τον «θρυλικό» κακό των Star Wars, Darth Vader, στην πρώτη τριλογία ταινιών του George Lucas.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Mirror ο Βρετανός ηθοποιός πέθανε μετά από μια σύντομη ασθένεια. «Είθε η Δύναμη να είναι μαζί του, πάντα! Αν και έγινε διάσημος υποδυόμενος πολλά τέρατα –για εμένα αλλά και όλους όσους γνωρίζαμε τον Ντέιβ και συνεργαστήκαμε μαζί τους, ήταν ένας ήρωας στις ζωές μας», δήλωσε ο ατζέντης του Τόμας Μπόουνιγκτον.

Ο Prowse ήταν ο άνθρωπος πίσω από την στολή, αν και στην τρίτη ταινία της τριλογίας, το Return of the Jedi, όταν ο Darth Vader βγάζει την κάσκα, ένας άλλος ηθοποιός φαίνεται. Ο λόγος τότε ήταν πως οι παραγωγοί ήθελαν ένα άλλο πρόσωπο να φανεί ως Darth Vader.

Ήταν Βρετανός που ασχολούνταν με το bodybuilding, και το σώμα του ήταν το «εισιτήριό» του για να μπει στον μαγικό κόσμο των Star Wars και να πάρει τον ρόλο του Darth Vader.

Μάλιστα αρχικά ο Prowse είχε ηχογραφήσει και την φωνή του για να την «δανείσει» στον διαστημικό υπερκακό, ωστόσο τελικά επιλέχθηκε η επιβλητική φωνή του Earl Jones, λόγω της προφοράς του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ