Υπό άκρα μυστικότητα έφτασαν στη Μεγάλη Βρετανία τα πρώτα εμβόλια των Pfizer & BioNTech

Οι πρώτες 800.000 δόσεις θα μεταφερθούν σε ειδικά εργαστήρια, για να ελεγχθεί εκ νέου αν είναι ασφαλή

Must Read

Θα μπορούσε να ήταν σενάριο κατασκοπικής ταινίας, όμως ήταν απλώς η… άκρως απόρρητη αποστολή μεταφοράς -με φορτηγά χωρίς διακριτικά-, μέσω του ευρωτούνελ, του πρώτου φορτίου των εμβολίων των Pfizer/BioNTech κατά του νέου κορωνοϊού που έφτασε στη Μεγάλη Βρετανία!

Μετά το ok που δόθηκε από την ανεξάρτητη Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA), οι βρετανικές Αρχές κινήθηκαν ταχύτατα και το πολυαναμενόμενο φορτίο μεταφέρθηκε την Παρασκευή σε τοποθεσία που δεν έχει αποκαλυφθεί. Η άκρα μυστικότητα σχετικά με την επιχείρηση «Πανάκεια» οφείλεται στους όχι αβάσιμους φόβους της κυβέρνησης ότι ίσως το οργανωμένο έγκλημα επιχειρήσει να κλέψει τα εμβόλια ή να καταστραφούν στην προσπάθεια να κλαπούν.

Από την άγνωστη αυτή τοποθεσία οι πρώτες 800.000 δόσεις των εμβολίων θα μεταφερθούν σε ειδικά εξοπλισμένα εργαστήρια, ώστε να ελεγχθεί εκ νέου αν είναι ασφαλή προς χρήση, προτού διανεμηθούν σε νοσοκομεία και κέντρα εμβολιασμού σε ολόκληρη τη χώρα, ώστε την προσεχή Τρίτη να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί.

Optimized by JPEGmini 3.14.2.84235 0xb0c5dfc5

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει παραγγείλει 40.000.000 δόσεις, αρκετές για τον εμβολιασμό 2.000.000 ανθρώπων. Σύμφωνα, μάλιστα, με εκτιμήσεις του αναπληρωτή αρχιάτρου της Αγγλίας, το πρώτο στάδιο εμβολιασμών μπορεί να αποτρέψει έως το 99% των εισαγωγών ασθενών με Covid-19 σε νοσοκομεία, αλλά και των θανάτων.

Ο καθηγητής Τζόναθαν βαν Ταμ εξήγησε στο BBC ότι αυτό θα είναι εφικτό, εφόσον το εμβόλιο αποδειχθεί στην πράξη λίαν αποτελεσματικό και το λάβουν όλοι όσοι περιλαμβάνονται στη λίστα προτεραιότητας. «Ρόλο-κλειδί θα παίξει η ταχύτερη δυνατή και στον μέγιστο δυνατό αριθμό διανομή του εμβολίου στη Μεγάλη Βρετανία», πρόσθεσε ο καθηγητής.

Τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech, μετά τη μεταφορά τους μέσω του ευρωτούνελ, τοποθετήθηκαν σε αποθήκη που σε μέγεθος είναι όσο ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, όπου φυλάσσονται σε ειδικά ψυγεία, στους -70 βαθμούς Κελσίου.

Αποζημίωση για παρενέργειες

To εμβόλιο των Pfizer/BioNTech είναι, σύμφωνα με τις δύο εταιρίες, αποτελεσματικό έως και κατά 95% στην αποτροπή μολύνσεων από τον φονικό κορωνοϊό. Αξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα δοθεί αποζημίωση ύψους έως 120.000 λιρών, σε όσους εμφανίσουν ακραίες παρενέργειες από το εμβόλιο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα αυτό, πολίτες μπορούν να διεκδικήσουν αποζημίωση έως 120.000 λιρών, εφόσον μπορέσουν να αποδείξουν ότι έμειναν ανάπηροι σε ποσοστό 60% και άνω, λόγω του εμβολιασμού τους, ωστόσο οι Αρχές στη Μεγάλη Βρετανία ξεκαθάρισαν ότι θα παρακολουθούν αδιαλείπτως την ασφάλεια του εμβολίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This