Εμβολιασμός σε ζωντανή μετάδοση για τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς! (video)

Στην Κίνα και τη Ρωσία έχουν εμβολιάσει εκατοντάδες χιλιάδες άτομα ήδη από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο

Must Read

Σε ζωντανή μετάδοση εμβολιάστηκε ο (απερχόμενος) αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, με την Κάρεν Πενς, σύζυγό του και «δεύτερη κυρία» της χώρας, να τον ακολουθεί κατά πόδας.

Όπως είχε προαναγγείλει ο Λευκός Οίκος, η χορήγηση της πρώτης δόσης του εμβολίου της Pfizer κατά του κορωνοϊού στον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ μεταδόθηκε μέσω live streaming, με τον Πενς να δηλώνει μετά τον εμβολιασμό του: «Δεν υπάρχει κανένα λάθος γύρω από αυτό. Είναι ένα ιατρικό θαύμα. Το μέσο εμβόλιο, σύμφωνα με όσα μου έχουν πει οι ειδικοί, συνήθως χρειάζεται μεταξύ οκτώ και 12 ετών για την ανάπτυξη, την κατασκευή και τη διανομή. Είμαστε σε καλό δρόμο εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες για να προσφέρουμε εκατομμύρια δόσεις στον αμερικανικό λαό σε λιγότερο από ένα χρόνο. Είναι πράγματι ένα θαύμα».

Ο Πενς και η σύζυγός του προχώρησαν σε αυτή την κίνηση για να «ενισχύσουν την εμπιστοσύνη» των Αμερικανών στην εκστρατεία ανοσοποίησης που άρχισε πριν από λίγες ημέρες, ανέφερε η αμερικανική προεδρία σε σύντομη ανακοίνωσή της.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είχε προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 νωρίτερα φέτος, δεν έχει διευκρινίσει πότε ακριβώς θα το κάνει, τη στιγμή που τόσο ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, όπως και ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ανακοίνωσαν πως θα εμβολιαστούν δημόσια μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Περισσότερα από 1,1 εκατομμύρια άτομα

Στο μεταξύ, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που συλλέχθηκαν από το Bloombergοι πρώτες δόσεις των εμβολίων κατά της Covid-19 έχουν ήδη δοθεί σε περισσότερα από 1,1 εκατομμύρια άτομα σε τέσσερις χώρες, «εγκαινιάζοντας» τη μεγαλύτερη εκστρατεία εμβολιασμού στην ιστορία και μία από τις μεγαλύτερες υλικοτεχνικές προκλήσεις που έχουν αναληφθεί ποτέ από τις κυβερνήσεις των χωρών.

Οι εμβολιασμοί στις ΗΠΑ ξεκίνησαν αυτήν την εβδομάδα σε εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και 24 πολιτείες κατέγραψαν τις πρώτες 49.567 δόσεις που χορηγήθηκαν. Αυτοί οι αριθμοί αναμένεται να αυξηθούν τις επόμενες ημέρες, καθώς η συμφωνία της κυβέρνησης των ΗΠΑ με τις Pfizer και BioNTech αφορά σε αρχική διανομή 5,9 εκατομμυρίων δόσεων.

Ο Καναδάς και το Ηνωμένο Βασίλειο συγκαταλέγονται μεταξύ των χωρών που έχουν επίσης εγκρίνει το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, το οποίο αναμένεται να λάβει έκτακτη έγκριση και στην Ε.Ε. την επόμενη εβδομάδα. Ένα παρόμοιο εμβόλιο από τη Moderna Inc. θα μπορούσε να επιτραπεί για χρήση στις ΗΠΑ ακόμα και από σήμερα.

Άλλες χώρες έχουν ξεκινήσει ήδη τους εμβολιασμούς. Η Κίνα και η Ρωσία επέτρεψαν τις δικές τους λήψεις εμβολίων τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, πριν προχωρήσουν σε πλήρεις κλινικές δοκιμές. Έκτοτε, έχουν εμβολιάσει εκατοντάδες χιλιάδες άτομα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, 650.000 άτομα εμβολιάστηκαν στην Κίνα με το φάρμακο της Sinopharm μέχρι τις 28 Νοεμβρίου, 320.000 άτομα εμβολιάστηκαν με το Sputnik-V στη Ρωσία μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, 137.897 άτομα εμβολιάστηκαν με το φάρμακο της Pfizer στο Ηνωμένο Βασίλειο έως τις 15 του μήνα, ενώ στις ΗΠΑ εμβολιάστηκαν 49.567 άτομα έως τις 17 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This