Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021

Σάλος στη Δανία για παιδική σειρά καρτούν που προβάλλει και… επιβραβεύει τα αντρικά γεννητικά όργανα!

Ο Τζον Ντίλερμαντ, ένας άνδρας με ασυνήθιστο πέος. Για την ακρίβεια είναι ο άνδρας με το μεγαλύτερο πέος στον κόσμο, τόσο μεγάλο που μπορεί να το χρησιμοποιεί σε επιχειρήσεις διάσωσης, να σηκώνει διάφορα αντικείμενα, ακόμα και να κλέβει χωνάκια παγωτό για τα παιδιά. Αυτό είναι ένα καρτούν που έκανε πρεμιέρα στην Δανία, διχάζοντας την κοινή γνώμη για πολύ προφανείς λόγους.

Η νέα παιδική σειρά, που έκανε πρεμιέρα στους δέκτες του κρατικού παιδικού καναλιού DR Ramasjang, διηγείται τις περιπέτειες ενός άντρα, του Τζον, που έχει το μεγαλύτερο πέος στον κόσμο και το χρησιμοποιεί για να πετάει σαν ελικόπτερο, για να ανάβει το μπάρμπεκιου και πολλά ακόμη! Oπως μάλιστα εξηγεί και το τραγουδάκι της σειράς: «Δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορεί να κάνει μ’ αυτό».

Το πρώτο επεισόδιο, που προβλήθηκε στις 2 Ιανουαρίου και είχε 140.000 views, προκάλεσε debate σχετικά με την καταλληλότητά του για παιδιά ηλικίας 4-8 ετών, για τα οποία προοριζόταν. Το κρατικό κανάλι υπερασπίστηκε την επιλογή του, λέγοντας ότι «είναι σημαντικό να μπορούμε να λέμε ιστορίες για το σώμα μας, αναγνωρίζοντας την περιέργεια των παιδιών για τα σώματά τους και τα γεννητικά τους όργανα, όπως και την ντροπή και την ευχαρίστηση γι’ αυτά».

Αντιδράσεις

«Είναι αλήθεια αυτό το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε στα παιδιά, ενώ είμαστε εν μέσω ενός τεράστιου κινήματος #MeToo;», ήταν το σχόλιο που έκανε η συγγραφέας Άννε Λίσε Μάρστραντ Γιόργκενσεν.

Από την πλευρά του, ο Κρίστιαν Γκρόες, επίκουρος καθηγητής στο πανεπιστήμιο Roskilde εκτίμησε ότι το μόνο που μπορεί να πετύχει η εξύμνηση της δύναμης των ανδρικών γεννητικών οργάνων είναι να πάει πίσω την ισότητα. «Διαιωνίζει την καθιερωμένη ιδέα μιας πατριαρχικής κοινωνίας και κανονικοποιεί την “κουλτούρα των αποδυτηρίων”… που χρησιμοποιείται για να δικαιολογήσει πολλές κακές συμπεριφορές ανδρών. Είχε πρόθεση να είναι αστείο, οπότε θεωρείται αβλαβές. Αλλά δεν είναι. Και το διδάσκουμε αυτό στα παιδιά μας», σχολίασε.

Με την σειρά της, η Έρλα Χέινεσεν Χόιστεν, κλινική ψυχολόγος που εργάζεται με οικογένειες και παιδιά, εξέφρασε την άποψη ότι όσοι διαφωνούν με την εκπομπή ίσως υπεραναλύουν τα πράγματα. «Ο Τζον Ντίλερμαντ μιλά στα παιδιά και μοιράζεται τον δικό τους τρόπο σκέψης. Και τα παιδιά βρίσκουν τα γεννητικά όργανα αστεία», δήλωσε.

«Η εκπομπή περιγράφει έναν άνδρα που είναι παρορμητικός και δεν έχει πάντα τον έλεγχο. Που κάνει λάθη, όπως τα παιδιά. Αλλά, κυρίως, ο Ντίλερμαντ πάντα τα διορθώνει. Αναλαμβάνει την ευθύνη των ενεργειών του. Για παράδειγμα, όταν μια γυναίκα στην εκπομπή του λέει ότι θα έπρεπε να κρατά το πέος του μέσα το παντελόνι του, εκείνος την ακούει. Που είναι κάτι ωραίο. Είναι υπεύθυνος», συμπλήρωσε η ψυχολόγος.

Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι είναι κακή η χρονική στιγμή και ότι μια εκπομπή για το σώμα ίσως θα έπρεπε να περιγράφει τη διαφορετικότητα με τρόπους πέρα από ένα τεράστιο πέος. «Αλλά αυτή δεν είναι μία εκπομπή για το σεξ. Το να προσποιούμαστε ότι είναι, προβάλλει τις απόψεις των ενηλίκων για αυτό», κατέληξε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ