Κυριακή 20/6/2021

Δεν θα πιστέψετε ποιος είναι ο εικονιζόμενος. Και όμως ελέγχει τι θα μαθαίνετε…

Ένας γραφικός που παριστάνει τον ψευδομεσσία, ελέγχει την δημοκρατία

Πολύς λόγος έγινε το τελευταίο χρονικό διάστημα για τον περιβόητο Μπλέκ, τον οπαδό του Τραμπ που εισέβαλε με τα κέρατα και το δόρυ στο Καπιτώλιο. Το πρόσωπο του έγινε συνώνυμο της γραφικότητας, προκειμένου να απαξιωθεί το σύνολο όλων αυτών που διαδήλωσαν στην Ουάσινγκτον υπέρ του απερχόμενου προέδρου Τραμπ.

Ο Μπλέκ του καπιτωλίου

Ο εικονιζόμενος κύριος όμως ο οποίος συναγωνίζεται σε γραφικότητα τον Μπλέκ, δεν είναι μια γραφική φιγούρα. Αντίθετα, διαθέτει τεράστια ισχύ. Που ίσως να είναι μεγαλύτερη ακόμα και από τον πρόεδρο της ισχυρότερης δύναμης στον κόσμο. Τον πρόεδρο Τραμπ δηλαδή.

Πρόκειται για τον περιβόητο Jack Dorsey, τον διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter! Τον άνθρωπο που αποδείχτηκε ισχυρότερος ακόμα και από τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, αφού με μία απόφαση απλώς διέγραψε την παρουσία του Τραμπ από το ισχυρό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το Twitter.

Jack Dorsey
Ο Jack Dorsey σε φωτογράφιση που παραπέμπει σε Μεσσία

Για να καταλάβουμε την σοβαρότητα και την δύναμη που κατέχει ο συγκεκριμένος άνθρωπος, αποδείχτηκε περίτρανα ότι ο διοικητής μιας πολυεθνικής, έχει μεγαλύτερη δύναμη από τον ίδιο τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Μπορεί η εμφάνιση που να παραπέμπει στον γραφικό Μπλέκ του καπιτωλίου, η δύναμη του όμως δεν έχει καμία σχέση με τις κραυγές του Μπλεκ.

Για την ακρίβεια έχει την δύναμη να φιμώνει οποιαδήποτε φωνή, κραυγή, ψίθυρο, κλάμα, γέλιο και να μην δίνει λόγο σε κανέναν. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος με τον χαλκά στην μύτη και το μούσι που παραπέμπει σε ψευδόμεσσία, μπορεί να ελέγχει την ίδια την δημοκρατία, και να μην λογοδοτεί. Το λες και επικίνδυνο.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ