Φρανκφούρτη: Ένα «Αλλάχ Ακμπάρ» και μια… υποψία ενόπλου «πάγωσαν» το αεροδρόμιο (video)

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής αστυνομίας του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης για το περιστατικό

Must Read

Ένας 38χρονος Σλοβένος προκάλεσε μαζική εκκένωση και ένοπλη αντίδραση της αστυνομίας στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, όταν φώναξε «θα σας σκοτώσω όλους, Allahu Akbar», μόλις τον σταμάτησαν επειδή δεν φορούσε μάσκα.

Στην προσπάθειά του να διαφύγει πέταξε τις αποσκευές του, προκαλώντας πανικό, αφού πολλοί νόμιζαν ότι μπορεί να περιείχαν βόμβα! Τελικά τίποτα δεν περιείχαν και η επιχείρηση της Ομοσπονδιακής αστυνομίας ολοκληρώθηκε, μετά από άκαρπη έρευνα και για φερόμενο ως οπλισμένο άνδρα σε άλλο σημείο του αεροδρομίου.

https://youtu.be/fmBcXFizDhk?t=9

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής αστυνομίας του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης για το περιστατικό:

«Ένας 38χρονος Σλοβένος και ένας φερόμενος ως οπλισμένος άντρας, προκάλεσαν μια ευρεία ανάπτυξη της ομοσπονδιακής και κρατικής αστυνομίας στον τερματικό σταθμό 1 του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης νωρίς το βράδυ. Μια περίπολος της ομοσπονδιακής αστυνομίας πλησίασε έναν Σλοβένο άνδρα στις 5:16 μ.μ.,(τοπική ώρα)  ο οποίος δεν φορούσε μάσκα. Έδειξε αμέσως επιθετική συμπεριφορά απέναντι στους αξιωματικούς και είπε, ‘θα σας σκοτώσω όλους, Αλλάχ Ακμπάρ’. Λόγω της συμπεριφοράς του, οι δυνάμεις που αναπτύχθηκαν υπέθεσαν ότι η δήλωσή του ήταν σοβαρή. Ο άντρας στη συνέχεια προσπάθησε να δραπετεύσει, αλλά περιορίστηκε αμέσως από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης υπό την απειλή όπλου. Ο ύποπτος, γνωστός στην αστυνομία, μεταφέρθηκε στο τμήμα. Ο άντρας άφησε τις αποσκευές του πίσω του όταν προσπάθησε να δραπετεύσει και λόγω της ασαφούς τοποθεσίας τους, μια μεγάλη περιοχή της αίθουσας αναχώρησης Β αποκλείστηκε. Ωστόσο, οι Αρχές ήταν σε θέση να διαπιστώσουν ότι όλα ήταν εντάξει μετά από έρευνα.

Ταυτόχρονα, ομοσπονδιακό κέντρο ελέγχου της αστυνομίας ανέφερε ότι ένας φερόμενος ως ένοπλος άνδρας είχε εντοπιστεί στον τερματικό σταθμό 1. Δεδομένου ότι δεν μπορούσε να αποκλειστεί η σύνδεση μεταξύ των δύο περιστατικών, αυτό οδήγησε στην επέκταση των μέτρων περιορισμού και εκκένωσης. Ένας μεγάλος αριθμός υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης έψαξε σε ολόκληρη την περιοχή του αεροδρομίου για τον φερόμενο ως ένοπλο. Περίπου στις 8 μ.μ., (τοπική ώρα) η ομοσπονδιακή αστυνομία έδωσε το πράσινο φως ότι όλα είναι εντάξει και απέκλεισε την πιθανότητα ένοπλου στις περιοχές των τερματικών καθώς δεν βρήκε κανέναν. Αυτό η έρευνα είχε ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη διακοπή της εναέριας και σιδηροδρομικής κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.

Ο Σλοβένος ερευνάται για απειλή και αντίσταση στους αστυνομικούς. Η ανάκριση και οι έρευνες για τα περιστατικά βρίσκονται σε εξέλιξη. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το κίνητρο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This