Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021

Παραιτήθηκε Ισπανός αξιωματούχος Υγείας, γιατί… βιάστηκε να εμβολιαστεί!

«Τα χαρτιά μου γράφουν ότι είμαι γιατρός, δεν γράφουν ότι είμαι πολιτικός», υποστήριξε εμφατικά ο ίδιος

Την παραίτησή του υπέβαλε ο ανώτατος αξιωματούχος της Υγείας στην ισπανική περιφέρεια Μούρθια, Μανουέλ Βιγιέγας, παραδεχόμενος ότι ήδη εμβολιάστηκε κατά του νέου κορωνοϊού, παρά το γεγονός, ότι, ουσιαστικά, δεν ανήκει στις ομάδες προτεραιότητας που έχουν οριστεί από το κράτος.  

Χθεσινά δημοσιεύματα για τον «βιαστικό» εμβολιασμό του σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, προκάλεσαν απανωτές εκκλήσεις για την παραίτησή του, με τον ίδιο να αρνείται, αρχικά, να αποχωρήσει από τη θέση του. Υποστήριξε δε ότι έλαβε την πρώτη δόση εμβολίου προ του καθορισμένου χρονοδιαγράμματος, επειδή είναι γιατρός και η δουλειά του τον έφερνε σε τακτική επαφή με άλλους εργαζομένους στον τομέα υγείας που βρίσκονταν σε υψηλό κίνδυνο μόλυνσης.

Προκάλεσε περισσότερη οργή

«Τα χαρτιά μου γράφουν ότι είμαι γιατρός, δεν γράφουν ότι είμαι πολιτικός», είπε σε συνέντευξη Τύπου νωρίτερα σήμερα, προσθέτοντας ότι περίπου 400 μέλη της υπηρεσίας του έχουν ήδη εμβολιαστεί. «Ήταν μια απόφαση την οποία θεώρησα σωστή και συνεχίζω να την θεωρώ», τόνισε. Ωστόσο, η συγκεκριμένη τοποθέτησή του προκάλεσε ακόμη περισσότερη οργή, με πολιτικούς από κόμματα της Αριστεράς, αλλά και της Δεξιάς να ζητούν την άμεση παραίτησή του!

Το απόγευμα της Τετάρτης, τελικά, ο πρόεδρος της περιφέρειας της Μούρθια, Φερνάνδο Λόπεθ Μίρας, επιβεβαίωσε ότι έκανε δεκτή, χωρίς να το θέλει, την παραίτηση του Βιγιέγας. «Σήμερα είναι η σειρά μου να αποχαιρετήσω έναν αξιοθαύμαστο άντρα… Ο Βιγιέγας ήταν υποδειγματικός και η δουλειά του ήταν άψογη», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

Απίθανες δικαιολογίες

Να σημειωθεί, πάντως, πως ο Μανουέλ Βιγιέγας δεν είναι, ως φαίνεται, ο μόνος που παράκαμψε το πρωτόκολλο εμβολιασμού κατά Ισπανία μεριά, καθώς τον τελευταίο καιρό ακούγεται όλο και συχνότερα πως διάφοροι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι τον… μιμούνται και σπεύδουν να εμβολιαστούν από τους πρώτους, σκαρφιζόμενοι ποικίλες απίθανες δικαιολογίες, όπως, για παράδειγμα, ότι «εστάλη (στην περιοχή τους) υπερβολικός αριθμός δόσεων από το εμβόλιο και προτίμησαν να εμβολιαστούν, παρά να αναγκαστούν να τις… πετάξουν»! 

Στα μέρη μας, πάντως, στις αντίστοιχες περιπτώσεις, το μόνο που συνέβη, όπως ενδεχομένως θυμάστε, ήταν να σταματήσουν οι… σέλφι!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ