Η Pfizer συμπράττει με τη γαλλική Sanofi για την παρασκευή τουλάχιστον 100.000.000 δόσεων του εμβολίου της!

Τα συγκεκριμένα εμβόλια προορίζονται για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Must Read

Την παραγωγή περισσότερων από 100 εκατομμύρια δόσεων του εμβολίου των Pfizer/BioNTech μέχρι τα τέλη του έτους θα αναλάβει η γαλλική φαρμακευτική εταιρεία Sanofi, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις. 

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, τα εμβόλια αυτά προορίζονται για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού διευθυντή του γαλλικού κολοσσού, Πολ Χάντσον, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Le Figaro». Ο Χάντσον είπε ότι η εταιρεία του αποφάσισε να προσεγγίσει την -«ανταγωνίστριά» τους- Pfizer, προσθέτοντας ότι έχει ήδη επιτευχθεί συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η Sanofi συνεργάζεται με τη βρετανική GlaxoSmithKline για την ανάπτυξη δύο εμβολίων, όμως το σχέδιό της καθυστερεί και δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά πριν από τα τέλη του 2021. Εν αναμονή, η γαλλική κυβέρνηση την προέτρεψε επανειλημμένα τις τελευταίες εβδομάδες να θέσει στη διάθεση άλλων εταιρειών τις αλυσίδες παραγωγής της, για να αυξηθεί η ποσότητα των εμβολίων που χρησιμοποιούνται ήδη.

Περισσότερες δόσεις και νωρίτερα

Νωρίτερα σήμερα, εξάλλου, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, δήλωσε ότι η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία και ο εταίρος της, BioNTech, θα μπορέσουν να διανείμουν περισσότερες δόσεις στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, πριν από τα τέλη του β’ τριμήνου, λόγω μιας αλλαγής στην ετικέτα του εμβολίου που επιτρέπει στους παρόχους υπηρεσιών υγείας να αποσπάσουν μια πρόσθετη δόση από κάθε φιαλίδιο.

Έτσι, οι Pfizer/BioNTech θα είναι σε θέση να παρέχουν 200 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου για τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ δύο μήνες νωρίτερα του προγραμματισμένου, σύμφωνα με τον επικεφαλής της. Η δέσμευση αυτή έρχεται εν μέσω του «πολέμου» που έχει ξεσπάσει για τις ευρωπαϊκές παραγγελίες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This