Κυριακή 1/8/2021

Βρετανία: Σε 10ήμερη καραντίνα όσοι επιστρέφουν από χώρες όπου εντοπίζονται μεταλλάξεις του νέου κορωνοϊού

Η Νότια Αφρική, η Πορτογαλία και οι χώρες της Νότιας Αμερικής μεταξύ των «υπόπτων»

Σε καραντίνα 10 ημερών σε ξενοδοχείο ή άλλο σχετικό κατάλυμα θα μπαίνουν οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου που έρχονται από χώρες που κρίνονται ως «υψηλού κινδύνου» για Covid-19, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης! 

Ειδικότερα, το μέτρο αφορά ταξιδιώτες που έρχονται από 22 χώρες όπου παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορωνοϊού «παρουσιάζουν έναν κίνδυνο», όπως η Νότια Αφρική, η Πορτογαλία και οι χώρες της Νότιας Αμερικής. Οι αφίξεις από τις χώρες αυτές, εξάλλου, απαγορεύονται σε άτομα που δεν κατοικούν στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Θα απαιτήσουμε από όλους όσοι φθάνουν, στους οποίους δεν μπορεί να απαγορευθεί η πρόσβαση, να απομονώνονται σε καταλύματα που θα παρέχει η κυβέρνηση, όπως ξενοδοχεία, για 10 ημέρες χωρίς εξαίρεση», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Οι ταξιδιώτες αυτοί θα παραλαμβάνονται στο αεροδρόμιο και θα «μεταφέρονται απευθείας» εκεί όπου θα κάνουν την καραντίνα τους, διευκρίνισε ο ηγέτης των Συντηρητικών. Όσοι έρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, την πρώτη χώρα στην Ευρώπη που ξεπέρασε τους 100.000 θανάτους από την Covid-19, πρέπει μέχρι σήμερα να έχουν αρνητικό τεστ και να κάνουν καραντίνα δέκα ημερών.

Που εντοπίζονται οι παραλλαγές του νέου κορωνοϊού

Έως τις 25 Ιανουαρίου, ο αριθμός των χωρών και εδαφών όπου έχει εντοπιστεί η βρετανική παραλλαγή του νέου κορωνοϊού ανέρχονταν σε 70, δέκα περισσότερες, δηλαδή, σε σχέση με τις 12 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Παράλληλα, η νοτιοαφρικανική παραλλαγή του ιού, η οποία, όπως και η βρετανική, είναι πολύ πιο μεταδοτική από ό,τι το αρχικό στέλεχος του SARS-CoV-2, συνέχισε, επίσης, να εξαπλώνεται και πλέον εντοπίζεται σε 31 χώρες και εδάφη, (8 χώρες παραπάνω), ανέφερε ο ΠΟΥ στην εβδομαδιαία επιδημιολογική ανασκόπηση.

*φωτό αρχείου

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ