Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

Αυτό θα είναι το… ζωντανό τεστ κορωνοϊού!

Σκύλοι ανιχνευτές θα εντοπίζουν κρούσματα Covid!

Ένα τεστ ανίχνευσης του νέου κορωνοϊού εντελώς διαφορετικό από αυτά που γνωρίζουμε μπαίνει σε διαδικασία ελέγχου της αποτελεσματικότητάς του στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, σκύλοι ανιχνευτές της ομάδας υπηρεσιών ασφάλειας και παρακολούθησης Italpol Vigilanza συμμετείχαν σε άσκηση στον χώρο αφίξεων του αεροδρομίου Φιουμιτσίνο της Ρώμης. Στόχος της ήταν ο εντοπισμός πιθανόν κρουσμάτων Covid-19 σε επιβάτες που έρχονται από το εξωτερικό.

 Τα σκυλιά συμμετείχαν σε ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης διάρκειας έξι έως οκτώ εβδομάδων και μένει να διαπιστωθεί αν τα τετράποδα μπορούν τελικά να μυριστούν τον ιό!

Διαβάστε ακόμα: Σκύλοι θα εντοπίζουν κρούσματα κορωνοϊού σε σχολεία

Ξανά στους ευρωπαϊκούς αιθέρες το Boeing 737 MAX

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Αεροπορικής Ασφάλειας (EASA) ανακοίνωσε πως έδωσε επισήμως το πράσινο φως για να πετάξει πάλι στους ευρωπαϊκούς ουρανούς το επιβατικό αεροπλάνο Boeing 737 MAX, που είχε καθηλωθεί στο έδαφος εδώ και 22 μήνες έπειτα από δύο πολύνεκρα δυστυχήματα.

Το αεροπλάνο είχε καθηλωθεί στο έδαφος τον Μάρτιο 2019 έπειτα από δύο δυστυχήματα που στοίχισαν τη ζωή σε 346 ανθρώπους, της Lion Air στην Ινδονησία τον Οκτώβριο 2018 (189 νεκροί) και της Ethiopian Airlines τον Μάρτιο 2019 στην Αιθιοπία (157 νεκροί).

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ