Σοκαριστική έκθεση μυστικών υπηρεσιών: Μόνο τo 50% των κρουσμάτων Covid-19 καταγράφονται πλέον στην Ιταλία!

Με παραπλανητικά στοιχεία δεν μπορούν να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα πρόληψης κατά της πανδημίας

Must Read

Τη στιγμή που η Ιταλία, η χώρα που μετά τη Βρετανία θρηνεί τα περισσότερα θύματα από τον κορωνοϊό στην Ευρώπη, βρίσκεται αντιμέτωπη με την έλλειψη εμβολίων, οι μυστικές υπηρεσίες της υποστηρίζουν, σε έκθεσή τους, ότι η καταγραφή των κρουσμάτων Covid-19 στη χώρα είναι χαμηλότερη κατά 40% με 50%, σε σχέση με την πραγματική διάδοση του ιού! 

Αυτό αποκαλύπτει σε σχετικό δημοσίευμά της η εφημερίδα «La Repubblica», επισημαίνοντας πως το συγκεκριμένο «λάθος» φέρεται να οφείλεται στο ότι από τον περασμένο Νοέμβριο τα διαγνωστικά τεστ άρχισαν να μειώνονται. Όπως γράφει η εφημερίδα, αυτό σημαίνει ότι «από τη μία τα κρούσματα δεν έχουν περιοριστεί στον βαθμό που αποτυπώνεται στα επίσημα στοιχεία του ιταλικού υπουργείου Υγείας και των διάφορων περιφερειών και, από την άλλη, ότι, με στοιχεία που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική διάδοση της νόσου, δεν μπορούν να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα πρόληψης από τις αρμόδιες Αρχές».

«Στα μέσα Δεκεμβρίου σημειώθηκε αύξηση στην εισαγωγή ασθενών με Covid-19 στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της χώρας. Η αύξηση αυτή, όμως, δεν παρουσιάστηκε στην καταγραφή των περιστατικών που δημοσιοποιείται καθημερινά στην Ιταλία», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Λιγότερα εμβόλια και από τη Moderna

Την ίδια ώρα, μετά τη Pfizer και η αμερικανική Moderna θα παραδώσει κατά 20% λιγότερα εμβόλια κατά της Covid-19 στην Ιταλία, σε σχέση με αυτά που είχε δεσμευτεί, την εβδομάδα που ξεκινά στις 7 Φεβρουαρίου, όπως δήλωσε ο ειδικός επίτροπος της χώρας, Ντομένικο Αρκούρι, για τη διαχείριση της πανδημίας.

«Από σήμερα μας λείπουν 300.000 δόσεις εμβολίων. Κάθε ημέρα υπάρχουν χειρότερα νέα από την προηγούμενη. Τα εμβόλια δεν είναι αναψυκτικά ή σνακ, είναι το μόνο αντίδοτο στη σκοτεινή νύκτα που έχει διαρκέσει έναν χρόνο», υπογράμμισε ο Αρκούρι και κατήγγειλε ότι οι αποφάσεις για τις παραδόσεις των εμβολίων κατά του Covid-19 λαμβάνονται μονομερώς και χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This