Τετάρτη 4/8/2021

Σοκαριστική έκθεση μυστικών υπηρεσιών: Μόνο τo 50% των κρουσμάτων Covid-19 καταγράφονται πλέον στην Ιταλία!

Με παραπλανητικά στοιχεία δεν μπορούν να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα πρόληψης κατά της πανδημίας

Τη στιγμή που η Ιταλία, η χώρα που μετά τη Βρετανία θρηνεί τα περισσότερα θύματα από τον κορωνοϊό στην Ευρώπη, βρίσκεται αντιμέτωπη με την έλλειψη εμβολίων, οι μυστικές υπηρεσίες της υποστηρίζουν, σε έκθεσή τους, ότι η καταγραφή των κρουσμάτων Covid-19 στη χώρα είναι χαμηλότερη κατά 40% με 50%, σε σχέση με την πραγματική διάδοση του ιού! 

Αυτό αποκαλύπτει σε σχετικό δημοσίευμά της η εφημερίδα «La Repubblica», επισημαίνοντας πως το συγκεκριμένο «λάθος» φέρεται να οφείλεται στο ότι από τον περασμένο Νοέμβριο τα διαγνωστικά τεστ άρχισαν να μειώνονται. Όπως γράφει η εφημερίδα, αυτό σημαίνει ότι «από τη μία τα κρούσματα δεν έχουν περιοριστεί στον βαθμό που αποτυπώνεται στα επίσημα στοιχεία του ιταλικού υπουργείου Υγείας και των διάφορων περιφερειών και, από την άλλη, ότι, με στοιχεία που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική διάδοση της νόσου, δεν μπορούν να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα πρόληψης από τις αρμόδιες Αρχές».

«Στα μέσα Δεκεμβρίου σημειώθηκε αύξηση στην εισαγωγή ασθενών με Covid-19 στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της χώρας. Η αύξηση αυτή, όμως, δεν παρουσιάστηκε στην καταγραφή των περιστατικών που δημοσιοποιείται καθημερινά στην Ιταλία», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Λιγότερα εμβόλια και από τη Moderna

Την ίδια ώρα, μετά τη Pfizer και η αμερικανική Moderna θα παραδώσει κατά 20% λιγότερα εμβόλια κατά της Covid-19 στην Ιταλία, σε σχέση με αυτά που είχε δεσμευτεί, την εβδομάδα που ξεκινά στις 7 Φεβρουαρίου, όπως δήλωσε ο ειδικός επίτροπος της χώρας, Ντομένικο Αρκούρι, για τη διαχείριση της πανδημίας.

«Από σήμερα μας λείπουν 300.000 δόσεις εμβολίων. Κάθε ημέρα υπάρχουν χειρότερα νέα από την προηγούμενη. Τα εμβόλια δεν είναι αναψυκτικά ή σνακ, είναι το μόνο αντίδοτο στη σκοτεινή νύκτα που έχει διαρκέσει έναν χρόνο», υπογράμμισε ο Αρκούρι και κατήγγειλε ότι οι αποφάσεις για τις παραδόσεις των εμβολίων κατά του Covid-19 λαμβάνονται μονομερώς και χωρίς προειδοποίηση.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ