Πέμπτη 5/8/2021

Αφρίν: Η «ειρηνευτική» επιχείρηση των Τούρκων σε όλο της το μεγαλείο…

Κάποια από τα τουρκικά εγκλήματα πολέμου...

Επί τρία χρόνια το Αφρίν της Συρίας τελεί υπό τουρκική κατάληψη και η Οργάνωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Αφρίν κατέγραψε μερικά από τα εγκλήματα που έχει κάνει η Τουρκία και οι παραστρατιωτικές ομάδες της στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Οργάνωσης Ιμπραίμ Σεχό, στις επιθέσεις χρησιμοποιήθηκαν βαριά και σύγχρονα όπλα, άρματα μάχης και αεροσκάφη και ως αποτέλεσμα των επιθέσεων οι υποδομές της περιοχής καταστράφηκαν, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι εκτοπίστηκαν (το 80% του πληθυσμού του Αφρίν που στην πλειοψηφία του ήταν Κούρδοι, μετανάστευσε σε Σεχμπά και Χαλέπι) και σφαγιάστηκαν.

Στα τρία χρόνια της τουρκικής κατοχής 400.000 ξένοι μετανάστες από Χαλέπι, Γκούτα και αλλού, εγκαταστάθηκαν στις περιοχές του Αφρίν και μετέτρεψαν ιστορικά θρησκευτικά κέντρα σε αχυρώνες.

Το 2019 υπήρξαν πάνω από 6.000 απαγωγές με λύτρα, ενώ 700 άτομα υπέστησαν βασανιστήρια (με 54 να χάνουν τη ζωή τους). Σε πολλές περιπτώσεις απήχθησαν γυναίκες  και παιδιά, βασανίστηκαν και τα σχετικά βίντεο στάλθηκαν στις οικογένειες τους ζητώντας λύτρα (σε κάποιες περιπτώσεις και πάνω από 100.000 δολάρια)

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Οργάνωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Αφρίν, από το 2018 ως το 2019 δολοφονήθηκαν 40 γυναίκες, τραυματίστηκαν 128 και 60 κορίτσια μικρών ηλικιών βιάστηκαν. Από αυτές τις γυναίκες οι 5 αυτοκτόνησαν ενώ άλλες 270 έπεσαν θύμα απαγωγής.

Και πόσα ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά… Η «ειρηνευτική» επιχείρηση των Τούρκων σε όλο της το μεγαλείο…

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ